15 Hotel di Langkawi Pekan Kuah Untuk Bulan Madu Murah 2018 Paling Best Berdekatan Tepi Pantai Cenang

Langkawi atau Pulau Langkawi merupakan salah satu destinasi pelancongan yang paling popular di Malaysia. Berikut adalah ulasan hotel 15 di Langkawi:

1. Alia Residence

Alia Residence ialah sebuah hotel yang terletak di Lot 954, Padang Matsirat, Langkawi, Kedah, 07100, Malaysia dengan nombor telefon + 604-955-4848.

Hotel dengan 70 bilik tetamu menyediakan beberapa kemudahan iaitu sarapan, kafe, kolam renang luar, bilik, bantuan pelancongan / tiket, dobi, taman dan lain-lain mesyuarat.

Jenis bilik yang disediakan ialah:

a. Queen standard
Standard Queen menyediakan 1 katil queen dengan balkoni yang menawarkan pemandangan resort. Bilik ini boleh memuatkan 2 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 114 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 74 semalam.

b. Queen Pool Standard
Standard Queen Pool menyediakan 1 katil queen dengan balkoni yang menawarkan pemandangan kolam renang. Bilik ini boleh memuatkan 2 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 136 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 89 semalam.

c. Bilik Deluxe Queen
Bilik Deluxe Queen menyediakan 1 katil queen dengan balkoni yang menawarkan pemandangan resort. Bilik ini boleh memuatkan 2 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 155 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 100 setiap malam.

d. bilik Twin deluxe
Kembar Bilik deluxe menawarkan 2 katil single dengan balkoni yang menawarkan pemandangan resort. Bilik ini boleh memuatkan 2 orang dewasa.Harga ditawarkan ialah RM 155 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 100 setiap malam.

e. Deluxe Pool Queen
Deluxe Queen Pool menyediakan 1 katil queen dengan balkoni yang menawarkan pemandangan kolam renang. Bilik ini boleh memuatkan 2 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 191 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 124 satu malam

f. Deluxe Triple
Deluxe Triple menyediakan satu katil queen dan satu katil single. Bilik ini boleh memuatkan 3 orang dewasa mmpu. Harga yang ditawarkan ialah RM 218 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 142 semalam.

g. Deluxe Garden Queen
Deluxe Queen Garden menyediakan 1 katil queen dengan balkoni yang menawarkan pemandangan taman. Bilik ini boleh memuatkan 2 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 255 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 165 setiap malam.

h. Deluxe King Seaview
Deluxe King Seaview menyediakan satu katil bersaiz king dengan balkoni yang menawarkan pemandangan laut. Bilik ini boleh memuatkan 2 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 318 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 207 semalam

i. Deluxe Twin Seaview
Deluxe Twin Seaview menawarkan 2 katil kembar dengan balkoni yang menawarkan pemandangan laut. Harga yang ditawarkan ialah RM 318 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 207 semalam.

Kemudahan yang terletak di bilik menyediakan: penyaman udara, air botol, balkoni, pembuat kopi / teh, bilik mandi pancuran, TV LCD, cerek elektrik, kipas siling, bar mini, meja, wifi percuma, dan lain-lain.

2. HIG Hotel

HIG Hotel terletak di Lot 1852 Jalan Penarak, Kuah, Langkawi, Kedah, 07000, Malaysia dengan nombor telefon + 604-966-8001. Hotel ini mempunyai 8 tingkat dengan 70 bilik. Kemudahan termasuk sarapan, Bilik Mesyuarat, Sewaan komputer, bantuan pelancongan tempahan / tiket, dobi, lif dan lain-lain.

Jenis-jenis bilik yang ada, antara lain:

a. Superior Hill View
Superior Hill View menyediakan satu katil queen atau dua katil berkembar. Bilik-bilik menawarkan pemandangan pergunungan boleh memuatkan maksimum 3 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 164 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 147 semalam.

b. Deluxe Pemandangan Laut
Deluxe Sea View menyediakan 2 katil bujang. Bilik mempunyai pemandangan bandar raya dan laut boleh memuatkan maksimum 3 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 186 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 168 semalam.

c. Suite Junior
Suite Junior menyediakan sebuah katil bersaiz queen. Bilik-bilik menawarkan pemandangan pergunungan boleh memuatkan tiga orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 236 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 213 semalam.

d. Deluxe Suite Hill View
Deluxe Hill View Suite menyediakan katil bersaiz king. Bilik mempunyai pemandangan bandar raya dan gunung boleh memuatkan tiga orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 332 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 299 semalam.

Kemudahan disediakan di setiap bilik termasuk: WiFi percuma, penghawa dingin, peti sejuk, bilik mandi separuh terbuka dengan pancuran, peti ais, peti keselamatan, telefon, katil bayi, bilik bersambung, katil tambahan, TV satelit, dan lain-lain.

3. Favehotel Pantai Cenang

Favehotel Cenang Beach terletak di Lot 119, Pantai Tengah, Mukim Padang Mat Sirat, Wilayah Langkawi, Langkawi, Kedah, 07000, Malaysia dengan nombor telefon + 604-955-6600.

3 hotel tingkat dengan 97 bilik tetamu yang menyediakan pelbagai kemudahan, termasuk kolam restoran, bar / ruang istirahat, kedai roti / makanan ringan, berenang, mandi spa, bilik mesyuarat, perkhidmatan dobi, surat khabar, lif, dan lain-lain.

jenis bilik yang disediakan termasuk:

a. Bilik Standard Twin
Bilik Standard Twin berukuran 22 meter persegi dengan 2 katil bujang. Bilik-bilik menawarkan pemandangan pantai mampu menampung dua orang dewasa. Harga biasa yang ditawarkan adalah RM 207 semalam.

b. Pilih kasih
Bilik Double Standard berukuran 22 meter persegi dengan 1 katil double. Bilik-bilik menawarkan pemandangan pantai mampu menampung dua orang dewasa. Harga biasa yang ditawarkan adalah RM 207 semalam.

c. Bilik Double Superior
bilik Double Superior berukuran 27 meter persegi dengan 1 katil double. Bilik-bilik menawarkan pemandangan pantai mampu menampung dua orang dewasa. Harga biasa yang ditawarkan adalah RM 225 setiap malam.

d. Bilik Superior Twin
Bilik Twin Superior berukuran 27 meter persegi dengan 2 katil single. Bilik-bilik menawarkan pemandangan pantai mampu menampung dua orang dewasa. Yangg harga normal yang ditawarkan adalah RM 203 semalam.

Kemudahan disediakan di setiap bilik termasuk: penyaman udara, air botol, bayi, peti besi, pancuran mandi, meja, telefon, tv kabel, wifi percuma, dan lain-lain.

4. Hotel Bahagia

Bahagia Hotel terletak di No. 68-78 Persiaran Bunga Raya, Langkawi Mall, Phase II, Kuah, Langkawi, Kedah, 07000, Malaysia dengan nombor telefon + 604-969-8899 ini. Bilik-bilik dengan empat tingkat mempunyai 200 bilik tetamu.

Kemudahan yang disediakan seperti selam skuba, snorkeling, pusat perniagaan, bilik mesyuarat, bantuan pelancongan / tiket, perkhidmatan limousin atau kereta bandar, surat khabar, lif, dan lain-lain.

jenis bilik yang disediakan termasuk:

a. standard
Bilik-bilik standard menyediakan dua katil bujang. Bilik yang menghadap ke bandar boleh memuatkan 2 orang dewasa dan 1 kanak-kanak. Harga yang ditawarkan ialah RM 109 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 71 semalam.

b. bilik Superior
Bilik Superior menyediakan dua katil bujang. Bilik yang menghadap ke bandar mampu menampung dua orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 136 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 89 semalam.

c. bilik Deluxe
Deluxe room menyediakan 1 katil raja. Bilik yang menghadap ke bandar boleh memuatkan tiga orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 159 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 103 setiap malam.

d. Suite Junior
Suite Junior menyediakan 1 katil raja. Bilik-bilik yang menghadap bandar raya yang mampu menempatkan tiga orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 264 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 171.

e. Studio
Studio menyediakan enam buah katil. Bilik yang menghadap ke bandar boleh memuatkan enam orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 282 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 183 semalam.

Kemudahan yang terdapat di dalam bilik termasuk: penyaman udara, air botol, internet kabel, meja, tempat perapian, televisyen, tv satelit, WiFi percuma, dan lain-lain.

5. Ombak Villa Langkawi

Ombak Villa Langkawi terletak di Lot 78, Jalan Kuala Muda, Padang Matsirat, Langkawi, Kedah, 07100, Malaysia dengan nombor telefon + 604-955-8181.

Hotel 3 tingkat dan 79 bilik tetamu yang menyediakan pelbagai kemudahan seperti, kolam renang luar, kolam kanak-kanak, tenis tenis, kelab kanak-kanak, bilik kanak-kanak, aktiviti / penjagaan anak berpengawas, sarapan restoran bar / ruang istirahat, bar pantai kemudahan gim spa , bilik wap, gelanggang tenis, sauna, meja pool, pusat permainan bowling, bilik mesyuarat pelancongan / tiket, dobi dan lain-lain.

jenis bilik yang disediakan termasuk:

a. Suite Studio di Sea Village
Suite Studio di Sea Village berukuran 40 meter persegi dengan 1 katil queen. Bilik ini menawarkan balkoni dengan pemandangan pergunungan dan laut. Bilik-bilik yang boleh memuatkan dua orang dewasa mempunyai beberapa pilihan harga bermula dari RM 433-RM 618 setiap malam.

b. Ombak Suite, 1 katil raja
Suite Ombak dengan katil king, berukuran 63 meter persegi. Bilik ini menawarkan balkoni dengan pemandangan laut. Bilik-bilik yang boleh memuatkan dua orang dewasa mempunyai beberapa pilihan harga bermula dari RM 579-RM 909 setiap malam.

c. Ombak Suite, 1 queen dan katil single
Suite Ombak dengan 1 katil queen dan 1 katil single, berukuran 63 meter persegi. Bilik ini menawarkan balkoni dengan pemandangan laut. Bilik-bilik yang boleh memuatkan 2 orang dewasa dan 1 kanak-kanak mempunyai beberapa pilihan harga bermula dari RM 638-RM 1091 semalam.

Kemudahan dalam bilik termasuk: penyaman udara, air, akses internet, tab mandi dan pancuran berasingan, tempat tidur bayi, bidet, selamat, saluran tv premium, pembuat kopi / teh, kipas siling, seterika, telefon, katil premium, bilik bersambung, wifi percuma, dan lain-lain.

6. Adya Hotel Langkawi

Adya Hotel Langkawi terletak di No 1 PT, 4001, Persiara Mutiara 2, Mukim Kuah, Langkawi, Kedah 07000, Malaysia dengan nombor telefon + 604-960-8000.

Hotel dengan 205 bilik tetamu menyediakan pelbagai kemudahan seperti restoran, kafe, kolam renang luar, kolam kanak-kanak, kemudahan gim, pusat perniagaan, bilik mesyuarat, bilik persidangan, dobi, dan lain-lain mesyuarat.

jenis bilik yang disediakan termasuk:

a. bilik Superior
bilik Superior mempunyai satu katil ratu atau 1 katil kembar. Bilik yang menawarkan balkoni peribadi boleh memuatkan 2 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 190 setiap malam.

b. Eksekutif kembar
bilik Double Eksekutif berukuran 44 meter persegi dengan 1 katil raja. Bilik yang menawarkan balkoni ini boleh memuatkan 2 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 290 setiap malam.

Kemudahan-kemudahan termasuk: penyaman udara, balkoni, peti keselamatan, pancuran mandi, meja, bar mini, telefon, tv kabel, wifi percuma, dan lain-lain.

7. Temple Tree at Bon Ton

Temple Tree at Bon Ton terletak di Kedah Darul Aman Pantai Cenang, Langkawi, Kedah, 07000, Malaysia dengan nombor telefon + 604-955-1688.

Hotel dengan 20 bilik menyediakan kemudahan yang lengkap seperti restoran, bar / ruang istirahat, kolam renang luar, skuter Sewa / motosikal, meja pool, sewa komputer, dobi, perkhidmatan perkahwinan, taman, perpustakaan, dan lain-lain.

jenis bilik yang disediakan termasuk:

a. Plantation 4
Plantation 4 berukuran 40 meter persegi dengan 2 katil bujang. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman mampu menampung dua orang dewasa. Harga yang ditawarkan RM 596 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 358 semalam.

b. Plantation 2
Plantation 2 berukuran 35 meter persegi dengan 2 katil bujang. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman mampu menampung dua orang dewasa. Harga yang ditawarkan RM 655 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 393 semalam.

c. bilik Double (Colonial 1)
Colonial 1 berukuran 41 meter persegi dengan 1 katil queen. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman mampu menampung dua orang dewasa. Harga yang ditawarkan RM 745 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 447 semalam.

d. Estate House 5
Estate House 5 mempunyai satu katil bersaiz king dengan ruang tempat duduk yang berasingan. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman mampu menampung dua orang dewasa. Harga yang ditawarkan RM 745 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 447 semalam.

e. Estate House 4
Estate House 4 mempunyai satu katil bersaiz king dengan ruang tempat duduk yang berasingan. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman mampu menampung dua orang dewasa. Harga yang ditawarkan RM 745 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 447 semalam.

f. Estate House 1
Estate House 1 berukuran 37 meter persegi, mempunyai 1 katil raja dengan ruang tempat duduk yang berasingan. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman mampu menampung dua orang dewasa. Harga yang ditawarkan RM 836 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 502 semalam.

g. Estate House 2
Estate House 2 mempunyai satu katil bersaiz king dengan ruang tempat duduk yang berasingan. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman mampu menampung dua orang dewasa. Harga yang ditawarkan RM 836 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 502 semalam.

h. Estate House 3
Estate House 3 berukuran 52 meter persegi, mempunyai dua katil single dengan ruang tempat duduk yang berasingan. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman mampu menampung dua orang dewasa. Harga yang ditawarkan RM 836 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 502 semalam.

i. bilik Double (Colonial 2)
Colonial 2 mempunyai satu katil bersaiz king dengan keluasan 62 meter persegi. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman mampu menampung dua orang dewasa. Harga yang ditawarkan RM 927 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 556 semalam.

j. Suite (Suite Pulau Pinang 2)
Suite (Suite Pulau Pinang 2) mempunyai satu katil bersaiz king dengan keluasan 67 meter persegi. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman mampu menampung dua orang dewasa. Layout terdiri daripada bilik tidur dan ruang tamu. Harga yang ditawarkan adalah RM 1018 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 611 semalam.

k. bilik Double (Colonial 3)
Colonial 3 mempunyai satu katil bersaiz king dengan keluasan 62 meter persegi dan ruang tamu yang berasingan. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman mampu menampung dua orang dewasa. Harga yang ditawarkan adalah RM 1018 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 611 semalam.

l. Plantation 1
Plantation 1 mempunyai 1 katil king dan 1 katil single, dengan keluasan 48 meter persegi. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman ini boleh memuatkan tiga orang dewasa. Layout terdiri daripada 2 bilik tidur. Harga yang ditawarkan adalah RM 1018 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 611 semalam

m. Plantation 3
Plantation 3 mempunyai 1 katil king dan 2 katil single, dengan keluasan 50 meter persegi. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman ini boleh menampung empat orang dewasa. Layout terdiri daripada 2 bilik tidur. Harga yang ditawarkan adalah RM 1045 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 627 semalam.

n. Suite (Suite Penang 1)
Suite (Suite Penang 1) mempunyai 1 katil king dan 1 katil single, dengan keluasan 67 meter persegi. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman ini boleh memuatkan tiga orang dewasa. Layout terdiri daripada dua bilik tidur dan ruang tamu. Harga yang ditawarkan adalah RM 1227 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 736 semalam.

o. Plantation 5
Plantation 5 mempunyai 2 katil queen, dengan keluasan 48 meter persegi. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman ini boleh menampung empat orang dewasa. Layout terdiri daripada dua bilik tidur dan ruang tamu. Harga yang ditawarkan adalah RM 1227 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 736 semalam

p. Plantation 6
Plantation 6 mempunyai 1 katil king dan 2 katil single, dengan keluasan 94 meter persegi. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman ini boleh menampung empat orang dewasa. Layout terdiri daripada 2 bilik tidur. Harga yang ditawarkan adalah RM 1318 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 791 semalam.

q. Bilik Keluarga, Berbilang Katil (Colonial House 4)
Bilik Keluarga, Berbilang Katil (Colonial House 4) mempunyai satu katil king dan 2 katil single, dengan keluasan 93 meter persegi. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman ini boleh menampung empat orang dewasa. Layout terdiri daripada dua bilik tidur dan ruang tamu. Harga yang ditawarkan adalah RM 1318 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 791 semalam.

r. Suite (Cina 2)
Suite (Cina 2) berukuran 82 meter persegi dengan 1 katil queen. Terdapat hiasan yang berbeza untuk setiap bilik dengan balkoni yang menawarkan pemandangan kolam renang. Layout terdiri daripada dua bilik tidur dan ruang tamu. Bilik ini boleh memuatkan maksimum 2 orang dewasa. Harga yang ditawarkan adalah RM 1382 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 829 semalam.

s. Suite (Hitam dan Putih)
Suite (Hitam dan Putih) berukuran 82 meter persegi dengan 1 katil king dan 2 katil bujang. Layout terdiri daripada dua bilik tidur dan ruang tamu. Bilik ini boleh memuatkan maksimum 4 orang dewasa. Harga yang ditawarkan adalah RM 1382 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 829 semalam.

t. Suite (Cina 1)
Suite (Cina 1) berukuran 82 meter persegi dengan satu katil queen dan dua katil bujang. Terdapat hiasan yang berbeza untuk setiap bilik dengan balkoni yang menawarkan pemandangan kolam renang. Layout terdiri daripada dua bilik tidur dan ruang tamu. Bilik ini boleh memuatkan maksimum 4 orang dewasa. Harga yang ditawarkan adalah RM 1382 setiap malam atau harga yang berkesan bermusim RM 829 semalam.

Kemudahan disediakan di setiap bilik termasuk: penyaman udara, air botol, pembuat kopi / teh yang selamat, kipas siling, peti sejuk, pemain DVD, papan, TV LCD, tab mandi dan pancuran berasingan, dan lain-lain.

8. Vivanta by Taj – Rebak Island

Vivanta by Taj terletak di Pulau Rebak Besar, Kuah, Pulau Rebak, Langkawi, Kedah, 07000, Malaysia dengan nombor telefon + 604-966-5566.

Hotel ini mempunyai 94 bilik menyediakan pelbagai kemudahan seperti, bar kolam renang luar, kelab kanak-kanak, sarapan restoran bar / ruang istirahat, kafe, kedai roti / Snek, bar pantai, pembuat kopi / teh di dalam bilik yang sama, gril barbeku, pantai persendirian, kemudahan gimnasium, gelanggang tenis, spa, mandian spa, sauna, pusat permainan arena, pusat perniagaan, bilik persidangan, bilik mesyuarat, taman, perpustakaan, dan lain-lain.

Jenis-jenis bilik yang ada, antara lain:

a. Superior Charm Garden View
Superior Charm Garden View saiz 48 meter persegi dengan 1 katil raja. Bilik-bilik dihias secara berbeza setiap bilik-bilik ini mempunyai balkoni yang menawarkan pemandangan taman. Bilik ini boleh memuatkan 3 orang dewasa pada harga setiap malam RM 518 dan RM 780.

b. Delight Deluxe
saiz Delight Deluxe 48 meter persegi dengan 1 katil raja. Bilik-bilik dihias secara berbeza setiap bilik-bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan laut. Bilik ini boleh memuatkan dua orang dewasa pada harga setiap malam RM 553 dan RM 790.

c. Premium Indulgence King Seafront
Premium saiz Indulgence King Seafront 48 meter persegi dengan 1 katil raja. Bilik-bilik dihias secara berbeza setiap bilik-bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan laut. Bilik ini boleh memuatkan dua orang dewasa pada harga setiap malam RM 588 dan RM 840.

d. Bilik Premium Indulgence Twin
Premium Indulgence Twin berukuran 48 meter persegi dengan 2 katil single. Bilik-bilik dihias secara berbeza setiap bilik-bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan laut. Bilik ini boleh memuatkan dua orang dewasa pada harga setiap malam RM 588 dan RM 840.

e. Deluxe Allure Suite Seaview
Seaview Deluxe Allure Suite berukuran 76 meter persegi dengan 1 katil raja. Bilik-bilik dihias secara berbeza setiap bilik-bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan laut. Selain bilik tidur terdapat juga ruang tamu yang berasingan. Bilik ini boleh memuatkan 3 orang dewasa pada harga setiap malam RM 693 dan RM 990.

f. Premium Temptation Suite
Premium Temptation Suite berukuran 103 meter persegi dengan 1 katil raja. Bilik-bilik dihias secara berbeza setiap bilik-bilik ini mempunyai balkoni yang menawarkan pemandangan taman. Layout mempunyai sebuah bilik tidur, ruang tamu dan ruang makan. Bilik ini boleh memuatkan 4 orang dewasa pada harga semalam sebanyak RM 1,106 dan RM 1,580.

g. Luxury Suite
Suite-suite mewah berukuran 103 meter persegi dengan 1 katil raja. Bilik-bilik dihias secara berbeza setiap bilik-bilik ini mempunyai balkoni yang menawarkan pemandangan taman. Layout terdiri daripada 2 bilik tidur, ruang tamu, dan lounge. Bilik ini boleh memuatkan 4 orang dewasa dan 2 kanak-kanak pada harga setiap malam RM 1460 dan RM 2086.

Kemudahan yang terdapat di dalam bilik termasuk: penyaman udara, air botol, tab mandi dan pancuran berasingan, mangkuk cebok, selamat, saluran tv premium, pembuat kopi / teh, kipas siling, peti sejuk, bar mini, pengering rambut, seterika, telefon, wifi percuma, dan lain-lain.

9. Tsar Cottage

Tsar Cottage terletak di Jalan Pantai Tengah, Mukim Kedawang, Langkawi, Kedah, 07000, Malaysia nombor telefon + 604-955-5551.Tsar Cottage mempunyai 60 bilik-bilik dengan fasiltias dobi dan taman. jenis bilik yang disediakan termasuk:

a. Bilik-bilik, bilik mandi biasa (Khemah)
Bilik jenis ini menyediakan katil kelamin yang boleh memuatkan maksimum 2 orang dewasa. Tetamu boleh menggunakan bilik mandi berkongsi dengan kelengkapan peribadi percuma. Harga yang ditawarkan adalah RM 41 semalam.

b. Cottage, Tingkat Bawah (Fan)
Bilik jenis ini menyediakan katil double dengan luas 13 meter persegi. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman ini mempunyai bilik mandi peribadi (shower). Kemudahan lain seperti kipas siling, meja, pengering rambut dan wifi percuma. Harga yang ditawarkan adalah RM 59 semalam.

c. Cottage, Upper Floor (With AC)
Bilik jenis ini menyediakan katil double dengan luas 13 meter persegi. Bilik-bilik menawarkan pemandangan taman ini mempunyai bilik mandi peribadi (shower). Kemudahan-kemudahan lain seperti pendingin hawa, meja, pengering rambut, dan wifi percuma. Harga yang ditawarkan adalah RM 95 semalam.

10. Aseania Resort

Aseania Resort Langkawi terletak di Simpang Tiga, Jalan Pantai Tengah, Mukim Kedawang, Lengkawi, Kedah, 07100, Malaysia dengan nombor telefon + 603-8942-8882. hotel 2 tingkat mempunyai 232 bilik.

Kemudahan termasuk sarapan, restoran, bar / ruang istirahat, kafe, bar tepi kolam, gril barbeku, taman air, kolam luar, spa, bilik mesyuarat, pusat persidangan, sewa komputer, salun, bantuan pelancongan / tiket, kurang upaya bilik mandi, dan lain-lain.

jenis bilik yang disediakan termasuk:

a. Bilik Superior Twin
bilik Superio Twin berukuran 21 meter persegi dengan 2 katil single. Bilik ini boleh memuatkan 2 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 368 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 258 semalam.

b. bilik Twin deluxe
bilik deluxe Twin berukuran 21 meter persegi dengan 2 katil double. Bilik ini boleh memuatkan 2 orang dewasa dengan pemandangan taman. Harga yang ditawarkan ialah RM 398 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 279 semalam.

c. Triple deluxe bilik
bilik deluxe Triple berukuran 21 meter persegi dengan 2 katil double. Bilik ini boleh memuatkan tiga orang dewasa dengan pemandangan taman. Harga yang ditawarkan ialah RM 458 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 321 semalam.

d. Bilik Super Deluxe Double
Saiz bilik Super Deluxe Double adalah 30 meter persegi dengan 2 katil bersaiz queen. Bilik ini boleh memuatkan 2 orang dewasa dengan pemandangan kolam renang. Harga yang ditawarkan ialah RM 468 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 328 semalam.

e. Quadruple deluxe bilik
bilik deluxe Quadruple berukuran 21 meter persegi dengan 2 katil double. Bilik ini boleh memuatkan 4 orang dewasa dengan memaparkan pemandangan taman. Harga yang ditawarkan ialah RM 518 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 363 semalam.

f. Super Deluxe Room Triple
Super Deluxe Room Triple berukuran 30 meter persegi dengan 2 katil bersaiz queen. Bilik ini boleh memuatkan tiga orang dewasa dengan pemandangan kolam renang. Harga yang ditawarkan ialah RM 528 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 370 semalam.

g. Super Deluxe Quad
Super Deluxe Quad berukuran 30 meter persegi dengan 2 katil bersaiz queen. Bilik ini boleh memuatkan 4 orang dewasa dengan pemandangan kolam renang. Harga yang ditawarkan ialah RM 588 setiap malam atau harga dengan diskaun yang RM 412 semalam.

Kemudahan yang terdapat di bilik-bilik termasuk: WiFi percuma, pancuran mandi, meja, pendingin hawa, meja, bar mini, peti keselamatan, tv satelit, katil bayi, katil lipat, bilik bersambung, dan lain-lain.

11. Holiday Villa Beach Resort & Spa

Holiday Villa Beach Resort & Spa Langkawi terletak di Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, Langkawi, Kedah, 7000, Malaysia dengan nombor telefon + 604-952-9999.

Hotel 3 tingkat dan 258 bilik menyediakan pelbagai kemudahan termasuk bufet sarapan, restoran, bar / ruang istirahat, bar tepi kolam, pantai persendirian, kolam tertutup, kolam luar, kelab kesihatan, gelanggang tenis, spa, kolam kanak-kanak, bilik mesyuarat , pusat persidangan, bantuan pelancongan / tiket, dobi, bilik mandi yang kurang upaya, dan lain-lain.

jenis bilik yang disediakan termasuk:

a. Bilik Superior (Bilik Sahaja)
Bilik Superior (Bilik Sahaja) membentangkan satu katil raja atau dua katil bujang. Bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan taman. Kapasiti dari bilik adalah 2 dewasa dan 1 kanak-kanak. harga yang ditawarkan RM 345 semalam.

b. bilik Deluxe (Bilik Sahaja)
bilik Deluxe (Bilik Sahaja) membentangkan satu katil raja atau dua katil bujang. Bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan kolam renang. Kapasiti dari bilik adalah 2 dewasa dan 1 kanak-kanak. harga yang ditawarkan RM 364 setiap malam.

c. bilik Deluxe (Premium – Bilik Sahaja)
bilik Deluxe (Premium – Room Only) menyampaikan satu katil raja atau dua katil bujang. Bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan kolam renang. Kapasiti dari bilik adalah 2 dewasa dan 1 kanak-kanak. harga yang ditawarkan RM 400 setiap malam.

d. bilik Superior (termasuk sarapan)
bilik Superior (termasuk sarapan) dalam 1 katil raja atau 2 katil bujang dengan luas 33 meter persegi. Bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan taman. Kapasiti dari bilik adalah 2 dewasa dan 1 kanak-kanak. harga yang ditawarkan RM 418 semalam.

e. Studio (Bilik Sahaja)
Studio (Bilik Sahaja) membentangkan satu katil raja atau dua katil bujang. Bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan taman. Kapasiti dari bilik adalah 2 dewasa dan 1 kanak-kanak. harga yang ditawarkan RM 436 semalam.

f. bilik Deluxe (termasuk sarapan)
bilik Deluxe (termasuk sarapan) dalam 1 katil raja atau 2 katil bujang dengan luas 33 meter persegi. Bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan kolam renang. Kapasiti dari bilik adalah 2 dewasa dan 1 kanak-kanak. harga yang ditawarkan RM 436 semalam.

g. bilik Deluxe (Premium -Termasuk sarapan)
bilik Deluxe (Premium – Termasuk pelajar yang tidak) menyediakan satu katil raja atau dua katil single dengan luas 33 meter persegi. Bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan kolam renang. Kapasiti dari bilik adalah 2 dewasa dan 1 kanak-kanak. harga yang ditawarkan RM 473 semalam.

h. Studio (termasuk sarapan)
Studio (termasuk sarapan) dalam 1 katil raja atau 2 katil bujang. Bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan taman. Kapasiti dari bilik adalah 2 dewasa dan 1 kanak-kanak. harga yang ditawarkan RM 509 semalam.

i. Suite (Prima – Bilik Sahaja)
Suite (Prima – Room Only) menyampaikan satu katil raja atau dua katil bujang. Bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan laut. Kapasiti dari bilik adalah 2 dewasa dan 1 kanak-kanak. harga yang ditawarkan RM 673 semalam.

j. Suite (Prima – Breakfast Included)
Suite (Prima – Termasuk sarapan) membentangkan satu katil raja atau dua katil bujang. Bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan laut. Kapasiti dari bilik adalah 2 dewasa dan 1 kanak-kanak. harga yang ditawarkan RM 745 semalam.

Kemudahan yang terdapat di bilik-bilik termasuk Wi-Fi percuma, TV satelit, pembuat kopi / teh, bar mini, air minuman, kematian, bilik mandi pancuran mandian-tab mandi, pendingin hawa yang selamat, buaian, meja, telefon, katil tambahan (dengan bayaran tambahan), dan lain lain.

12. Sunset Beach Resort

Sunset Beach Resort terletak di Jalan Pantai Tengah, Langkawi, Kedah, 07000, Malaysia dengan nombor telefon + 604-955-1751. Hotel ini mempunyai 18 bilik tetamu. Kemudahan yang disediakan adalah dobi, peti deposit keselamatan, taman dan bantuan pelancongan / tiket.

jenis bilik yang disediakan termasuk:

a. Sunset 3
Sunset 3 mempunyai 1 katil queen. Bilik ini boleh memuatkan 2 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 173 semalam.

b. Sunset 2
Sunset 2 mempunyai 1 katil queen. Bilik ini boleh memuatkan 3 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 200 setiap malam.

c. Bilik keluarga
Bilik keluarga mempunyai 1 katil queen dan 1 katil single. Bilik ini boleh memuatkan 5 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 291 semalam.

Kemudahan yang terdapat di dalam bilik termasuk: penyaman udara, pembuat kopi / teh, bilik mandi peribadi, meja, bar mini, pengering rambut, bilik mandi pancuran, televisyen skrin rata, dan lain-lain.

13. Tanjung Rhu Resort

Tanjung Rhu Resort terletak di Mukim Ayer Hangat, Pulau Langkawi, Langkawi, Kedah, 07000, Malaysia dengan nombor telefon + 604-959-1033.

Resort dengan empat tingkat mempunyai 136 bilik tetamu. Kemudahan yang disediakan termasuk anak, sarapan pagi, restoran, bar tepi kolam, bar / ruang istirahat atau kafe, pantai persendirian, kolam renang luar, kolam kanak-kanak, kemudahan gim, gelanggang tenis, spa, sauna, meja billiard, pusat perniagaan, bilik mesyuarat, bilik persidangan, bantuan pelancongan / tiket, dobi, salun, perkhidmatan limousin atau perkhidmatan kereta bandar, perpustakaan dan lain-lain.

jenis bilik yang disediakan ialah:

a. Suite aman
Suite aman berukuran 50 meter persegi dengan 1 katil raja. Bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan taman dan halaman dalam dan boleh memuatkan 2 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 602 – RM 2182 semalam.

b. Suite cahaya
Light Suite berukuran 60 meter persegi dengan 1 katil raja atau 2 katil berkembar. Bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan taman dan boleh memuatkan 2 orang dewasa. Layout terdiri daripada bilik tidur, ruang tamu, dan lounge. Harga yang ditawarkan ialah RM 649 – RM 2,273 semalam.

c. Bayu Suria Suite
Bayu Suria Suite berukuran 80 meter persegi dengan 1 katil raja. Bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan kolam renang dan boleh memuatkan 2 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 764 – RM 2545 semalam

d. Bayu Senja Suite
Bayu Senja suite berukuran 80 meter persegi dengan 1 katil raja. Bilik ini mempunyai balkoni dengan pemandangan laut dan boleh memuatkan 2 orang dewasa. susun atur Terdri bilik tidur, ruang tamu dan ruang santai. Harga yang ditawarkan ialah RM 878 – RM 2,818 semalam.

Kemudahan yang terdapat di dalam bilik termasuk: penyaman udara, air botol, tab mandi dan pancuran berasingan, mangkuk cebok, selamat, pembuat kopi / teh, membayar, filem, meja bar mini, pemain DVD, pengering rambut seterika TV digital, dan lain-lain.

14. Berjaya Resort

Berjaya Langkawi Resort terletak di sebuah Karong 200 Burau Bay dikunci, Langkawi, Kedah, 07000, Malaysia dengan nombor telefon + 604-959-1888. Resort ini mempunyai 370 bilik.

Kemudahan yang disediakan seperti tapak semaian, restoran, bar / ruang istirahat, kafe, kolam renang luar, kolam kanak-kanak, kemudahan gim, spa, Enis Tenis, jadual kolam, pusat perniagaan, bilik mesyuarat, bilik persidangan, bantuan pelancongan / Perkhidmatan Tiket limousin atau kereta bandar, dobi, perkhidmatan perkahwinan dan lain-lain.

jenis bilik yang disediakan ialah:

a. Chalet (Rainforest)
Chalet (Rainforest) berukuran 32 meter persegi dengan 1 katil raja atau 2 katil bujang. Bilik ini menawarkan balkoni dengan pemandangan pergunungan dan boleh memuatkan 2 orang dewasa dan 1 kanak-kanak. Harga yang ditawarkan ialah RM 530 setiap malam.

b. Chalet (pemandangan laut)
Chalet (pemandangan laut) mempunyai 1 katil raja atau 2 katil bujang. Bilik ini menawarkan balkoni dengan pemandangan laut dan boleh memuatkan 2 orang dewasa dan 1 kanak-kanak. Harga yang ditawarkan ialah RM 630 semalam.

c. Family Chalet
Chalet Keluarga mempunyai 1 katil king dan 2 katil bujang. Bilik ini menawarkan balkoni dengan pemandangan pergunungan dan boleh memuatkan 4 orang dewasa. Harga yang ditawarkan ialah RM 880 setiap malam.

d. Chalet Premier (On Air)
Chalet Premier (On Air) berukuran 56 meter persegi dengan 1 katil raja atau 2 katil bujang. Bilik ini menawarkan balkoni dengan pemandangan laut dan boleh memuatkan tiga orang dewasa. Harga yang ditawarkan adalah RM 1,430 semalam.

e. Suite Premier (On Air)
Premier Suite (On Water) mempunyai 1 katil raja. Bilik ini boleh memuatkan 2 orang dewasa. Harga yang ditawarkan adalah RM 1,730 semalam.

Kemudahan yang terdapat di bilik-bilik termasuk: WiFi percuma, penyaman udara, air botol hadiah, a, pembuat kopi / teh selamat, bilik mandi pancuran, kipas siling, meja, bar mini, peti keselamatan, telefon, katil, tv satelit, dan lain-lain

15. Season Inn Langkawi

Season Inn Langkawi terletak di 66, Persiaran Mutiara, Pusat Dagangan Kelana Mas, Langkawi, Kedah, 07000, Malaysia dengan nombor telefon + 604-969-2188. Hotel 2 tingkat ini mempunyai 19 bilik tetamu.

Yang ditampilkan adalah termasuk meja depan 24 jam, bantuan pelancongan / tiket, TV biasa, simpanan bagasi, khusu kawasan merokok dan perkhidmatan pekerja rencam.

jenis bilik yang disediakan termasuk:

a. Bilik Standard Queen
Bilik Standard Queen berukuran 12 meter persegi dengan 1 katil queen. Bilik ini boleh memuatkan 2 orang dewasa. julat harga biasa dari RM 74 – RM 123 semalam.

b. Bilik Standard Twin
Bilik Standard Twin berukuran 13 meter persegi dengan 2 katil single. Bilik ini boleh memuatkan 2 orang dewasa. julat harga biasa dari RM 87 – RM 141 semalam.

c. bilik Bertiga
Bilik Triple 16 meter persegi dengan 1 katil queen dan 1 katil single. Bilik ini boleh memuatkan 4 orang dewasa. julat harga biasa dari RM 113 – RM 177 semalam.

d. Bilik keluarga
Bilik Keluarga berukuran 18 meter persegi dengan 2 katil bersaiz queen. Bilik ini boleh memuatkan 5 orang dewasa. julat harga biasa dari RM 138 – RM 214 semalam.

Kemudahan yang terdapat di dalam bilik termasuk: penyaman udara, air botol, bidet, selamat, pancuran mandi, pengering rambut, meja, televisyen, TV satelit, WiFi percuma, dan lain-lain.

Tags : Hotel di langkawi 2018 pekan kuah trivago untuk bulan madu murah pantai cenang paling best tepi berdekatan bujet tripadvisor 2015 2014 2013 tengah terbaik tab mandi yang ada lapangan terbang pulau tuba tempahan tempat tanpa kad kredit tanjung rhu tabung haji tapi selesa tangkap basah tarif terbaru termahal tempa tune tube tips memilih pilih tiga bintang top promosi jalan penarak peladang peta pengalaman penginapan mewah berhantu pilihan popular pokok keluarga 4 orang family dijual unik ulu melaka island islamic ismail group holiday inn malaysia malibest padang matsirat 5 kedah kelibang area kolam renang kadar kami kakitangan kerajaan kawasan kedawang kerja kursus kisah kok komen kontena kosong jawatan dekat jeti jumlah joy jacuzzi pandak mayah honeymoon harga helang pasir hitam halal sijil rate huts hut hig gambar groupon grand continental gunung raya geopark girl golf fave forum federal famous furniture fun fishing firefly dengan airport bandar dan datai dataran daftar chalet apartment homestay duduk dua di diskaun sekitar seluruh sewa seram seaview selamat sinaran agoda nama nagoya no telefon tel nak cari night life nombor villa bella vista bercuti cable car cantik cadangan cabin cara citin taraf informasi tawaran istimewa

Leave a reply "15 Hotel di Langkawi Pekan Kuah Untuk Bulan Madu Murah 2018 Paling Best Berdekatan Tepi Pantai Cenang"

Author: