19 Senarai Penginapan Homestay di Pulau Pinang Yang Murah Berdekatan Georgetown Gelugor USM Muslim

Senarai Homestay di Pulau Pinang Yang Sewa Murah dan Penginapan Terbaik 4 Bilik

Pulau Pinang adalah sebahagian daripada Pulau Pinang, Malaysia. Kawasan ini mempunyai banyak pilihan penginapan tidak untuk pelancong, satu homestay. Berikut adalah 19 homestay di Pulau Pinang, Malaysia:

1. Cozy Homestay

Cozy Homestay terletak di no. 86 Persiaran Seksyen 5/5 Bandar Putra Bertam Putra 13200 Kepala Batas, Pulau Pinang, 13200 Putra Bertam, Kepala Batas, Pulau Pinang, Malaysia.

Homestay semi-D mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Terdapat ruang tamu dan ruang makan di tingkat bawah serta kolam ikan di kawasan itu.

Dapur dibekalkan lengkap dengan ketuhar dan ketuhar gelombang mikro. Kemudahan lain yang disediakan ialah penyaman udara, televisyen, mesin basuh, peti sejuk, wifi, seterika, kipas, dan lain-lain.

Harga sewa semalam RM 180. Homestay ini menawarkan pakej homestay dengan bandar sewa kereta jenama honda.

2. Baik Homestay

Baik Homestay terletak di kampung 3-2-8 Ixora, Solok Angsana, 11500, Ayer Itam, Pulau Pinang, Malaysia. Kenalan telefon + 6016-4960755 atau + 6.016-4.703.125. Homestay ini mempunyai 2 bilik tidur dan 1 bilik mandi.

Tempat tidur disediakan dalam bentuk dua katil queen dan dua katil bujang. kemudahan yang disediakan ialah penyaman udara, sofa, meja makan, TV, mesin basuh, peti sejuk, wifi, seterika, kipas, dan lain-lain.

Harga sewa semalam RM 120 dan RM 130 untuk hujung minggu.

3. Inderamuda Homestay

Inderamuda Homestay terletak di Bukit Indramuda, 13500 Butterworth, Pulau Pinang Malaysia. Lokasinya berhampiran Pasar Awam, Penanti, Awan Market Sg. Dua, Highway Butterworth-Kulim Expressway (BKE), dan lain-lain.

Homestay ini mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Kemudahan yang terdapat di televisyen, mesin basuh, peti sejuk, dapur, papan, dan kipas.
Harga sewa adalah RM 180 setiap malam, jika lebih dari 3 malam kemudian diberi diskaun / rebat.

4. EL Homestay Penang

EL Homestay Penag bertempat di No. 42, Jalan Pintasan 7, Bayan Baru, 11900, Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia, telefon + 6013-584-5020. Kedudukannya bersebelahan dengan Airfield Antaravangsa PP (Int Lapangan Terbang Pulau Pinang).

Homestay ini mempunyai 2 bilik tidur dan 1 bilik mandi. Bilik tidur adalah di tingkat atas, manakala tahap yang lebih rendah dalam bentuk ruang tamu, ruang makan, dan bilik mandi. Kemudahan yang disediakan pendingin hawa, televisyen kabel, Almari cerek elektrik, seterika dan kipas.

Harga sewa semalam RM 185. El Homestay juga menyediakan perkhidmatan pengangkutan dari lapangan terbang / stesen bas ke inap desa, serta pemandu pelancong untuk lawatan ke sekitar Pulau Pinang.

5. I-Stay Homestay

I-Stay Homestay terletak di No 9 Jalan Bukit Minyak, Taman Kota Permai, 14000, Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia.

Homestay manifold Semi-D mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Kemudahan yang disediakan adalah pendingin hawa, televisyen, mesin basuh, peti sejuk, dapur, cerek elektrik, dan kipas angin.

Harga sewa adalah RM 200 setiap malam.

6. DZ Homestay

DZ Homestay terletak di Pearl Condominium, Bandar Perda, Seberang P, Bandar Dato Ahmad Badawi, 14000, Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Homestay Kondo ini mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi.

Kemudahan yang terdapat pendingin hawa, mesin basuh, peti sejuk, dapur, wifi, seterika, periuk nasi, dan kipas angin. Harga sewa adalah RM 170 setiap malam.

7. Rafflesia Homestay

Rafflesia Homestay terletak di 1-01 (unit sudut) Block J, Jalan Nipah, Park, 13500, Permatang Pauh, Pulau Pinang, Malaysia, telefon + 6012-432-8486 ini. Kedudukannya bersebelahan dengan masjid, hospital, AEON Bukit Mertajam, Carrefour, dan lain-lain.

Homestay Pangsapuri ini mempunyai 3 bilik tidur dan 1 bilik mandi. Kemudahan termasuk televisyen, mesin basuh, peti sejuk, dapur, seterika, periuk nasi, dan peminat.

Harga sewa adalah RM 150 per diskaun harga malam untuk lebih daripada satu hari, yaitu:

a. 2 malam: RM 140 setiap malam
b. 3 malam: RM 130 setiap malam
c. 4 malam: RM 120 setiap malam
d. 5 malam: RM 110 setiap malam
e. 6-7 malam: RM 100 semalam

8. Homestay Zulaikha ini

Zulaikha yang Homestay terletak di 35, Level 3 Minyak Hill, Taman Bukit Minyak, Bukit Minyak 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia, telefon + 6013-428-5023. Kedudukannya berhampiran dengan AEON BIG Bukit Mertajam.

Homestay ini dua tingkat mempunyai 4 bilik tidur dan 3 bilik mandi. AC terdapat di bedrom utama dan ruang tamu. Kemudahan-kemudahan lain yang disediakan ialah sofa, televisyen, mesin basuh, peti sejuk, dapur, seterika, periuk nasi, dan kipas angin.

Harga sewa adalah RM 220 setiap malam Homestay boleh memuatkan sehingga 20 orang.

9. Cheers Homestay

Pihak Homestay terletak di No 4 Lorong Shahbandar 29 Bertam Perdana 13200, Kepala Batas, Pulau Pinang, Malaysia, telefon + 6019-465-8900. Kedudukannya bersebelahan dengan MRSM Kepala Batas, Vision Park Recreation Park, Masjid Abdullah Fahim, KFC, Pizza Hut, dan lain-lain.

Homestay ini mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Kemudahan yang terdapat pendingin hawa, televisyen, mesin basuh, peralatan dapur, seterika, periuk nasi, peralatan mandian dan air mineral. Harga sewa adalah RM 150 setiap malam.

10. Homestay exlusive

Exclusive Homestay terletak di Persiaran Bayan, 11900, Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia. manifold Homestay kondo ini mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi.

Kemudahan yang terdapat pendingin hawa, televisyen, mesin basuh, peti sejuk, TV kabel, kolam renang, peminat, dan lain-lain. Harga sewa adalah RM 350 setiap malam.

11. Baan Talay Homestay Pantai

Baan Talay Homestay Pantai terletak di No 4, Lorong Abbas 2, Tanjung Bungah, Pulau Pinang, 11200, Malaysia. Telefon kenalan + 6016-424-8679. jenis bilik boleh didapati:

a. Bilik double dengan bilik mandi berkongsi
b. Bilik standard dengan bilik mandi berkongsi
c. Bilik Deluxe Double dengan bilik mandi peribadi
d. keluarga Deluxe
e. Suite Keluarga Mewah

Homestay dua tingkat mempunyai 8 bilik Kemudahan-kemudahan termasuk wifi percuma, taman, dapur, ruang tamu, televisyen, perpustakaan, bilik keluarga dan lain-lain.

12. Red Inn Heritage Guesthouse

Red Inn Heritage Guesthouse terletak di No. 15 Love Lane, Georgetown, Pulau Pinang, Malaysia, 10200. Telefon + 604-262-0991. Jenis-jenis bilik yang tersedia:

a. Katil Raja
b. Queen dengan bilik mandi berkongsi
c. Single Twin dengan Bilik Mandi Berkongsi
d. King dengan Bilik Mandi Berkongsi
e. Keluarga dengan bilik mandi berkongsi

Kemudahan yang disediakan dalam bentuk WiFi percuma, ruang tamu, televisyen, dan lain-lain. Terdapat 35 bilik terdapat di dua tingkat di inapan pinggir.

13. Muslim InPenang Budget Homestay

InPenang Homestay terletak di Pinang Court 2, Georgetown, Pulau Pinang, Malaysia. Kenalan telefon + 6010-464-4934, e-mel inpenanghomestay@gmail.com.
Homestay dikhaskan untuk tetamu yang beragama Islam di Pulau Pinang. Ia terletak di kawasan yang menghubungkan utara dan selatan Pulau Pinang.

Terdapat 3 bilik tidur dengan 2 katil queen dan satu katil queen telah kecil. Di bilik tidur utama yang ada 1 AC. Kemudahan lain termasuk tv kabel, WiFi, microwave, pemanas air, sofa, almari pakaian, Lemar ais, alat memasak, dan lain-lain. Harga sewa semalam RM 195 – RM 200.

14. Penang Homestay Seafront Maritime

homestay penang Seafront Maritime terletak di Pulau Pinang, Malaysia. Terdapat 2 bilik tidur dan 2 bilik mandi yang boleh memuatkan 4 orang tetamu. Setiap bilik dilengkapi dengan sebuah katil bersaiz queen.

Kemudahan yang terdapat pendingin hawa, internet, tv kabel, dapur, tempat letak kenderaan percuma, kolam renang dan lain-lain. Harga sewa adalah RM 280 setiap malam.

15. Village Homestay Teratak

Homestay Teratak adalah di Kampung Simpang Empat 5660, Permatang, Buloh, Kepala Batas, Pulau Pinang, Malaysia, telefon + 6019-553-5008. Homestay adalah bentuk rumah-rumah tradisional yang terletak di tengah-tengah sawah padi.

Disediakan dengan ruang tamu, dua bilik tidur, pantri dan basah, bilik mandi, dan tempat letak kereta. Kemudahan lain di tv, meja makan, mesin basuh, televisyen, peti ais, dapur, pemanas air, peralatan memasak, dan lain-lain.

Harga sewa adalah RM 150 semalam (30 malam atau lebih), RM 180 (15 malam dan ke atas), atau RM 200 (1 up).

16. Homestay AyuMimie @ Bertam

Homestay AyuMimie @ Bertam yang terletak di 23, Persiaran Seksyen 5/13, Bandar Putra Bertam, 13200, Kepala Batas, Pulau Pinang, Malaysia. Kedudukannya bersebelahan dengan keluar jalan tol Bertam, Mydin Mall Bertam, Sunshine Mall Bertam, dan tempat-tempat penting yang lain.

Homestay ini mempunyai 4 bilik tidurd engan 3 bilik mandi. Kemudahan termasuk penyaman udara, TV kabel, balkoni, katil tambahan, peti ais, televisyen, tempat letak kereta, mesin basuh, dan lain-lain. Harga sewa semalam RM 200 – RM 250 Homestay tetamu hanya untuk orang Islam.

17. D’Ilham Homestay

D’Ilham Homestay terletak di 3891, Bagan anduh, Teluk Air Tawar, 13050, Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia. Terdapat beberapa pilihan homestay iaitu:

a. D’Ilham 1: Terdapat 3 bilik tidur dan 1 bilik mandi. Kemudahan yang disediakan ialah penyaman udara, TV, peti sejuk, dapur, seterika, periuk nasi, tempat letak kereta, dan lain-lain. Harga sewa adalah RM 160 setiap malam.

b. D’Ilham 2: Terdapat 2 bilik tidur dan 1 bilik mandi. Ini menyediakan kemudahan yatu penyaman udara, TV kabel, peti sejuk, pinggan mangkuk, peralatan dapur, periuk nasi, dan lain-lain. Harga sewa adalah RM 160 setiap malam.

c. D’Ilham 3: terdapat 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Kemudahan yang disediakan adalah AC, peti sejuk, TV, pemain VCD, papan, rico cooker, peralatan dapur, pinggan mangkuk, dan lain-lain. Harga sewa adalah RM 190 setiap malam.

d. D’Ilham 4: terdapat 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Kemudahan yang disediakan adalah penghawa dingin, TV kabel, peti sejuk, peralatan memasak, peralatan makan, dan lain-lain. Harga sewa adalah RM 220 setiap malam.

e. D’Ilham 5: tdiur ada 3 bilik dan 2 bilik mandi. Kemudahan yang disediakan adalah penghawa dingin, TV kabel, peti sejuk, dapur, peralatan memasak, dan lain-lain. Harga sewa adalah RM 190 setiap malam.

f. D’Ilham 6: terdapat 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Kemudahan yang disediakan adalah penyaman udara di ruang tamu dan bilik hadapan, televisyen, peti sejuk, dapur, peralatan memasak, dan lain-lain. Harga sewa adalah RM 190 setiap malam.

18. Permai Homestay

Permai Homestay terletak di 78, Jalan Permai Jaya 1, Taman Permai Jaya, 14000, Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia, telefon + 6019-554-5144.

Homestay ini mempunyai 4 bilik tidur dan 3 bilik mandi. Kemudahan yang disediakan adalah tv kabel, perabot, peti sejuk, seterika, wifi, dan tempat letak kereta.

Harga sewa semalam RM 200. homestay ini boleh memuatkan 10 tetamu. Tetamu tidak dibenarkan untuk membawa haiwan peliharaan dan makanan / minuman tidak halal bagi umat Islam.

19. Amanputera Homestay

Amanputera Homestay terletak di No 12 Taman Amanputera, Amanputera Lorong 3, 13200 Kepala Batas, Pulau Pinang, Malaysia, telefon + 6012-455-1044. Kedudukannya bersebelahan dengan KFC, pasar mini, restoran, pasar, dan lain-lain. Jenis-jenis bilik tersedia di inap desa, iaitu:

a. Bilik-bilik yang utama: 1 katil queen, bilik mandi, meja, almari pakaian, meja solek, kipas, dan lain-lain.
b. Bilik 2: 1 katil queen, bilik mandi, kipas, dan pakaian.
c. Bilik 3: 1 katil queen, bilik mandi, kipas, dan pakaian.
d. Bilik 4 bilik mandi, tikar, kipas dan pakaian.

Kemudahan untuk mengikrarkan ruang tamu, dapur, sofa, tv kabel, alat memasak, pinggan mangkuk, besi, dan lain-lain. Harga sewa semalam RM 280 – RM 300 tetamu Homestay hanya menerima Islam.

Tags : Homestay di pulau pinang yang murah berdekatan usm penang senarai gelugor muslim georgetown jawi kepala batas balik pulau bayan baru lepas cari penginapan sewa rumah kecuali batu ferringih permatang pauh tepi pantai untuk banglo terbaik kampung laut apartment hotel dan mencari tempat uitm tasek 4 bilik tanjung bungah with swimming pool

Leave a reply "19 Senarai Penginapan Homestay di Pulau Pinang Yang Murah Berdekatan Georgetown Gelugor USM Muslim"

Author: