18 Senarai List Homestay di Perlis Harga Murah 2018 Jeti Kuala Padang Besar Kangar Arau Beseri Pauh Simpang Empat Alamat

Senarai List Homestay di Perlis Arau 5 Bilik Harga Murah Best 2018 Malaysia

Perlis adalah negeri terkecil di Malaysia ke Kangar sebagai ibu negaranya. Terdapat beberapa destinasi pelancongan yang menarik seperti Taman Negeri Perlis, Kuala Perlis, dan lain-lain. Bagi mereka yang ingin untuk melawat dan tinggal rujuk homestay daftar pertama di Perlis yang berikut:

1. Homestay Felda Mata Air

Homestay Felda Mata Air adalah No 205, Blok 12, Lorong 1, Jalan Anggerik, 02100 Padang Besar, Perlis, Malaysia. Telefon + 6019-541-5339 (Omar Bin Bakar).

Para tetamu boleh menikmati aktiviti seperti senamrobik, melawat ladang, persembahan kebudayaan, lawatan di sekitar kampung, belajar untuk membuat lemang, dan membuat kraf. Pakej penginapan yang disediakan termasuk:

a. 2 hari 1 malam: RM 120, termasuk penginapan dengan sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam. Tetamu akan menerima perkhidmatan untuk melaksanakan pelbagai aktiviti di sekitar homestay.

b. 3 hari 2 malam: RM 200, termasuk penginapan dengan sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam. Tetamu akan menerima perkhidmatan untuk melaksanakan pelbagai aktiviti di sekitar homestay.

2. KTH Cottage

KTH Cottage terletak di belakang Sekolah Oran Negara, Mata Ayer, Perlis Malaysia. KTH Cottage Lavender, Mint, Rose, Canna, Seroja, Exora, Pine, Hibiscus, Kemboja, Yucca, dan neem yang studio konsep penginapan.

Dalam setiap unit mempunyai satu bilik tidur dengan penghawa dingin dan 1 bilik mandi. Kemudahan lain seperti TV kabel, dandang air dan kolam mini.

Harga satu malam untuk 1 unit ialah RM 75. Bagi mereka yang ingin mengetahui lebih lanjut boleh hubungi pentadbir Mata Ayer Agri en dengan nombor telefon + 6.013-4.887.475.

3. 385W Guest House Taman Sri Wang Arau

lokasi Pasaraya bersebelahan Taman Sri Wang, ATM Maybank, Pusat Matrikulasi Arau, UNIMAP, dan lain-lain. Telefon kenalan + 6019-447-7475.

Homestay ini mempunyai 3 bilik tidur dengan bilik tidur 1 berhawa dingin, 1 bilik mandi, 1 tandas, TV, peti sejuk, pemanas air, meja makan, sofa, peralatan makan, mesin basuh, dan lain-lain.

Para tetamu boleh menyewa bersebelahan 3 keping homestay iaitu Rais Homestay dan Ainur Homestay. Harga sewa bermula dari RM 60 – RM 160 setiap malam.

4. Kg Nelayan Homestay di Kuala Perlis

Homestay terletak di hadapan UNIMAP kampus, Kuala Perlis, Malaysia. Terdapat dua unit yang boleh disewa homestay. Terdapat 3 bilik tidur dengan 2 AC dan 2 bilik mandi. Kemudahan lain seperti TV dan cerek elektrik dan ruang letak kereta.

Harga sewa semalam RM 180. Bagi mereka yang ingin mengetahui lebih lanjut boleh hubungi pentadbir Mata Ayer Agri en dengan nombor telefon + 6.013-4.887.475.

5. Homestay Kangar Perlis

Homestay terletak di Taman Mas Muda, Jalan Raja Muda 01000, Bintong, Kangar, Perlis. Kedudukannya bersebelahan dengan Arau, Kuala Perlis, Kangar Bandar, dan lain-lain.

Bilik-bilik yang disediakan ialah 2 bilik tidur dengan bilik tidur utama mempunyai katil queen, almari pakaian dan meja solek. Bilik kedua mempunyai katil bersaiz queen.

Hawa dingin disediakan di dalam bilik tidur dan ruang tamu bilik utama. Dua bilik mandi disediakan dengan kemudahan pancuran mandian dan pemanas air.

Kemudahan Homestay termasuk tempat letak kereta televisyen kabel, peralatan dapur, ketuhar gelombang mikro, meja makan, mesin basuh, dan. Harga sewa sehari adalah RM 170. tinggal Minimum 1 malam dan boleh memuatkan 10 tetamu. Hanya untuk undi Melayu semata-mata.

6. Noor Homestay 4

Noor Homestay 4 terletak di Taman Ira berurusan dengan Hotel Putra Palace. pilihan Unit yang disediakan ialah:

a. Homestay 1: 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi
b. Homestay 2: 3 bilik tidur dan 3 bilik mandi
c. Homestay 3: 4 bilik tidur, 5 bilik mandi, dan dua ruang tamu
d. Homestay 4: 1 bilik tidur dan 2 bilik mandi.

Kemudahan yang disediakan di setiap homestay iaitu pendingin hawa, televisyen, sofa, televisyen, peti ais, dapur, dan kenderaan tempat letak kereta dan bas. Terdapat perkhidmatan katering untuk para tetamu.

Harga sewa adalah RM 99 sehari dengan sekurang-kurangnya 1 dan maksimum 4 orang setiap unit iaitu.

7. Mengumpul Love Homestay

Mengumpul Love Homestay terletak di Jalan Kaki Bukit, 02400 Beseri, Perlis, Malaysia. lokasi berhampiran dengn Agro Bukit Temiang, Pusat Bandar Kangar, dan lain-lain.

Terdapat 3 bilik tidur dengan 2 bilik mempunyai penghawa dingin. Kemudahan lain seperti, tv kabel, wifi, dapur, peti sejuk, ruang makan ruang tamu, dan tempat letak kereta.

Harga sewa sehari adalah RM 180 dengan deposit sebanyak RM 100. tinggal Minimum 1 malam dan boleh memuatkan maksimum 10 tetamu. Hanya untuk undi Melayu semata-mata.

8. Azzam Homestay

Azzam Homestay di Kampung Melayu, 02100, Padang Besar, Perlis, Malaysia. Boleh dihubungi melalui whatsapp di nombor + 6012-420-3613.

Kemudahan-kemudahan termasuk 4 bilik tidur, 3 lounge, 3 bilik mandi (1 bilik mandi di bilik tidur utama), dapur, kipas, mesin basuh, ketuhar gelombang mikro, peti sejuk, tv kabel, pemain dvd, besi, dan lain-lain. Butir-butir bilik tersedia iaitu:

a. Bilik utama: AC, kipas, almari pakaian, meja solek, 1 bilik mandi, 2 katil queen dan tilam tambahan.
b. Bilik kedua: pendingin hawa, kipas, almari pakaian, meja solek, 1 katil queen, dan tilam tambahan.
c. Bilik ketiga: pendingin hawa, kipas, almari pakaian, 1 katil queen, dan tilam tambahan.
d. Bilik keempat: pendingin hawa, kipas, almari pakaian, 2 katil single, dan tilam tambahan.

Harga untuk cuti sehari RM 350 setiap malam jika disewa satu bilik manakala harga sewa RM 120 setiap malam.

9. Adli Perlis Homestay

Adli Perlis Homestay terletak di No 16 Jalan Hijrah 10, Taman Hijrah, Kangar, Perlis, Kampung Bukit Lagi, 01000, Malaysia. Telefon + 6012-581-8212. Kedudukannya bersebelahan dengan KTM / LRT.

homestay 3 bilik tidur dengan kemudahan seperti ruang tamu dan satu bilik mandi. bentuk kesempurnaan besi, katil, air dandang, mesin basuh, dan lain-lain.

Harga sewa semalam RM 150 dengan deposit sebanyak RM 50. tinggal Minimum 1 malam dan boleh menampung 10 tetamu Sampa.

10. Homestay SBD

SBD Homestay terletak di No. 34, Jalan Raja Muda, 01000, Taman Aman, Kangar, Perlis, Malaysia. Homestay bersebelahan dengan lokasi Istana Raja Muda Perlis.

Terdapat 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Kemudahan-kemudahan lain seperti ruang tau, tv, radio, meja makan, dapur, peti sejuk, mesin basuh, pemanas air, seterika, penyaman udara dan lain-lain. Harga sewa sehari adalah RM 150 dengan deposit sebanyak RM 50. homestay ini boleh memuatkan 12 tetamu.

11. Arau Homestay

Arau Homestay terletak di No 114, Jalan Haji Murad, 02600 Arau, Perlis, Malaysia. Kedudukannya berhampiran dengan UiTM Arau, Arau minggu, dan Pasaraya C-Mart. Homestay ini mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi.

Bilik tidur utama dan kedua-duanya dilengkapi dengan penghawa dingin. Kemudahan-kemudahan lain yang disediakan ialah dapur, peralatan memasak, besi, mesin basuh, televisyen kabel, dan lain-lain.

Harga sewa sehari ialah RM 150 manakala jika harga mingguan disewa adalah RM 100. homestay ini boleh memuatkan sehingga 10 tetamu.

12. Homestay JJ

Homestay JJ bertempat di No. 19, Jalan Mesra 4, Taman Mesra, 02600, Arau, Perlis, Malaysia. Homestay terletak berhampiran dengan JPJ, Kolej Jururawat dan Bandar Kangar, serta Jeti Kuala Perlis.

Terdapat 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. kemudahan yang disediakan ialah penyaman udara, peralatan memasak, mesin basuh, dan lain-lain. Harga sewa sehari RM 150 dengan deposit sebanyak RM 50. Ia boleh memuatkan sehingga 8 tetamu dan hanya menerima Melayu.

13. D’Bakau Gold Homestay

D’Bakau Gold Homestay terletak di No 20 Taman Bakau Emas, Jalan Kampung Bakau, 01000, Kangar, Perlis, Malaysia.

Ianya berkenaan dengan pasaran Hafifah lebuh raya dan bersebelahan dengan ahli perniagaan itu Plain. Homestay ini mempunyai 3 bilik tidur dan perabot yang agak lengkap. Butiran adalah seperti berikut:

a. 1 bilik tidur, bilik mandi, ruang tamu di tingkat atas.
b. 2 bilik tidur, bilik mandi, dapur dan ruang tamu di tingkat bawah.
c. Kemudahan lain seperti pendingin hawa, kipas, peti sejuk, dapur, tv, vcd, papan, kutleri dan pinggan mangkuk.

Harga sewa sehari adalah RM 180 dengan deposit sebanyak RM 50. Mereka boleh menampung sehingga 10 tetamu.

14. Nalan Homestay

Nalan Homestay terletak di No 7, Jalan Hijrah 21, Taman Hijrah Fasa 4A, 01000, Kangar, Perlis, Malaysia. Homestay dalam bentuk rumah berkembar mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi.

Bilik-bilik yang pertama dan kedua dilengkapi dengan penghawa dingin. Kemudahan-kemudahan lain yang disediakan ialah sofa, 2 katil ratu buah-buahan dan 2 katil single, tv kabel, dvd, wifi, peralatan memasak, peti sejuk, mesin basuh, dan lain-lain.

Harga sewa sehari adalah RM 190 dengan deposit sebanyak RM 50. Mereka boleh menampung sehingga 10 tetamu.

15. Homestay Sofea

Homestay Sofea terletak di belakang Balai Polis Mata Ayer, Perlis. Lokasi yang terletak di kampung yang dikelilingi oleh sawah padi. Selain itu berhampiran dengan Principal Sepanyol yang terkenal Sawa.

Homestay ini mempunyai 3 bilik tidur dengan penghawa dingin dan kipas angin. Terdapat juga kemudahan lain seperti dua bilik air, dapur, mesin basuh, peti sejuk, peralatan memasak, ketuhar gelombang mikro, televisyen, TV kabel, tempat letak kereta, dan lain-lain.

Harga sewa sehari adalah RM 170 dengan deposit sebanyak RM 50. Mereka boleh menampung sehingga 10 tetamu.

16. Homestay Sue

Sue Homestay terletak di No. 114C, Kampung Repoh, 01000, Kangar, Perlis, Malaysia. Bukan sahaja boleh digunakan untuk penginapan, tetapi juga untuk meletakkan acara atau parti. Lebuhraya terletak bersebelahan dengan Kuala Perlis, restoran, bank, stesen minyak, The Store Kangar, dan lain-lain.

Homestay ini mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Semua bilik tidur dilengkapi dengan katil queen, meja, almari pakaian, meja solek, dan kipas angin.

Kemudahan-kemudahan lain seperti ruang makan, peralatan makan, peti sejuk, televisyen, seterika, mesin basuh, dan tempat letak kereta.Harga sewa semalam RM 170. Ia boleh memuatkan sehingga 15 tetamu.

17. CT ZA Homestay

CT ZA Homestay terletak di No 2, Jalan A, Taman Bintong Pertama, 01000, Kangar, Perlis, Malaysia. Kedudukannya bersebelahan dengan Bandar Kangar, kediaman College Unimap Wang Ulu dan Mini Putrajaya. Kemudahan yang disediakan seperti:

a. Semi-D rumah di pinggir jalan utama dan mempunyai tempat letak kereta yang besar
b. 3 bilik tidur yang dilengkapi sepenuhnya
c. 3 bilik tidur dengan kipas dan dua bilik tidur dengan penyaman udara
d. Kemudahan lain: 2 bilik mandi, ruang tamu, tv kabel, dvd, pemanas air, peti sejuk, dapur, peralatan memasak, besi, mesin basuh

Harga sewa adalah RM 180 setiap malam untuk menampung sehingga 10 tetamu.

18. Harraz Homestay

Harraz Homestay terletak di Batu 4, Jalan Tambun Tulang, 02600, Arau Perlis. Kedudukannya bersebelahan dengan Kolej Komuniti Arau, dan C-Mart Supermarket Arau.

Homestay ini mempunyai 2 bilik tidur yang luas, 2 bilik mandi, ruang tamu dan dapur. Kemudahan lain termasuk sofa, pembuat minuman, seterika dan peti sejuk. Harga sewa semalam RM 180 hingga RM 180 deposit untuk menampung sehingga 8 tetamu.

Tags : Homestay di perlis arau 2018 kangar 2015 2013 kuala senarai murah beseri padang besar pauh jeti simpang empat kampung mata ayer gambar list alamat tepi tengah sawah menarik best 4 5 bilik ala suasana cari harga hotel dan chalet malaysia harumanis

Leave a reply "18 Senarai List Homestay di Perlis Harga Murah 2018 Jeti Kuala Padang Besar Kangar Arau Beseri Pauh Simpang Empat Alamat"

Author: