16 Senarai Homestay di Kota Bharu Banglo PCB Bandar Kelantan Harga Murah Bawah RM100 2018

16 Senarai Pusat Sewa Homestay di Kota Bahru Kelantan Harga Murah Terbaik 2018

Kota Bharu mempunyai banyak pilihan penginapan tidak sama ada hotel atau homestay. Berikut adalah 16 homestay di Kota Bharu:

1. Hasnitar Homestay

Hasnitar Homestay terletak di Jalan Pintu Geng, depan Petronas Station, 5 minit dari pusat Bandar Kota Bharu. Homestay menyediakan bilik dengan dua bilik tidur.

Tempat tidur disediakan, iaitu ratu dengan ruang tamu dan dapur untuk memasak. Kemudahan-kemudahan lain seperti penghawa dingin, mesin basuh, dan peralatan memasak.

Harga sewa sehari adalah RM 150, manakala harga sewa seminggu berjumlah RM 120. Para tetamu boleh tinggal sekurang-kurangnya 1 malam dengan bilangan maksimum 6 orang.

2. Main Guest House

Top Guest House terletak di Jalan Kadir Adabi, Kg ini. Paya Bemban, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia, telefon + 6017-929-9962. Top Guest House 4 katil untuk setiap sewa homestay.

kemudahan yang disediakan di dalam bilik, iaitu peralatan memasak, peti sejuk, mesin basuh, televisyen, TV kabel, sistem teater rumah, dan wifi percuma. Harga sewa sehari adalah RM 300 dengan sekurang-kurangnya 2 malam dan maksimum 18 tetamu.

3. Wan Nur Homestay (Bungalow)

Wan Nur Homestay terletak di Lot 1356, Kampung Banggol Teluk Baru, Jalan Bayam Guchil, 15200, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia, telefon + 6019-382-9150.

Wan Nur Homestay menyediakan bilik-bilik dengan 4 bilik tidur dan 3 bilik tamu. Kemudahan yang disediakan di dalam bilik yang penyaman udara, mesin basuh, televisyen, peti sejuk dan peralatan memasak.

Harga sewa sehari adalah RM 350, manakala harga sewa setiap minggu ialah RM 250. Para tetamu boleh tinggal sekurang-kurangnya 1 malam dengan maksimum 20 tetamu. Dikhaskan hanya untuk Melayu.

4. Alif Homestay

Alif Homestay terletak di Lot 1523, Lorong Surau Kota, Surau Kg Kota, Jalan Pintu Geng, 15100, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia, telefon + 6013-929-6442. Terdapat 3 bilik tidur dilengkapi dengan penghawa dingin dan tandas.

Kemudahan-kemudahan lain yang disediakan ialah mesin basuh, peti sejuk, tv kabel, peralatan dapur, pinggan mangkuk, 1 ruang tamu, wifi dan tempat letak kereta. Harga sewa sehari adalah RM 230 kepada RM 50. Deposit maksimum boleh memuatkan 10 tetamu. Dikhaskan hanya untuk Melayu Islam.

5. Studio Apartment

Studio Apartment terletak di KBCC Apartment New Town, berhampiran dengan Pusat Beli-belah KB dan Tune Hotel. Kemudahan yang terdapat di sini termasuk penyaman udara, peralatan memasak, internet dan mesin basuh.

Harga sewa sehari adalah RM 150. Para tetamu boleh tinggal sekurang-kurangnya 1 malam dengan maksimum 5 tetamu.

6. Main Homestay – Kubang Kerian 1390

Homestay utama terletak di KK Jalan 5/3, Bandar Baru Kubang Kerian, 16150 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia. Terdapat 4 tempat tdiur dengan 2 katil queen dan dua katil bujang.

kemudahan yang disediakan ialah penyaman udara, pemanas air, peralatan memasak, peti sejuk, mesin basuh, televisyen, TV kabel, dan wifi percuma. Harga sewa adalah RM 250 setiap malam dengan penginapan minimum 1 malam dan maksimum 10 tetamu.

7. utama Homestay – Kubang Kerian 1391

Homestay utama terletak di KK Jalan 5/3, Bandar Baru Kubang Kerian, 16150, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia. Terdapat 4 bilik tidur dengan 1 katil queen + 1 katil single, 2 katil queen dan 1 katil single.

Kemudahan yang terdapat di dalam bilik, iaitu pemanas air, penghawa dingin, peralatan memasak, peti sejuk, mesin basuh, seterika, tuala, lcd tv, dan wifi percuma. Lokasinya adalah strategik kerana dengak dengan HUSM, Maybank, CIMB, RHB, dan lain-lain.

Harga sewa sehari adalah RM 250 dengan deposit sebanyak RM 100. Tetamu boleh tinggal sekurang-kurangnya 1 malam dan maksimum 10 tetamu.

8. Green Apple Homestay

Green Apple Homestay di belakang Mydin Mall, Bandar Baru Kubang Kerian, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia, telefon + 6019-473-1604. Homestay terdiri daripada tiga buah rumah bersebelahan. Terdapat 4 bilik tidur dan 3 bilik mandi dalam setiap rumah.

Kemudahan yang terdapat di setiap rumah:
• Bilik tidur: en suite, katil double, pendingin hawa, kipas, meja, almari dan pemanas air.
• bilik tidur Kedua: en suite, dua katil single, penyaman udara, meja, kabinet, dan pemanas air.
• bilik tidur Ketiga: en suite, satu katil single, penyaman udara, meja, kabinet, dan pemanas air.
• bilik tidur Keempat: satu katil single, penyaman udara, meja, kabinet, peminat.
• Kemudahan-kemudahan lain: 32 inci tv lcd dengan saluran kabel tv, wifi, sofa, peti sejuk, mesin basuh, ketuhar mikro, peralatan makan, besi, meja makan untuk 6 orang.

Harga sewa sehari RM 250 dengan deposit sebanyak RM 100. Tetamu boleh tinggal sekurang-kurangnya 1 malam dengan maksimum 20 tetamu.

9. Homestay Kubang Kerian

Homestay Kubang Kerian bertempat di KK Jalan 8/4, Bandar Baru Kubang Kerian, 16 510, Kota Bharu, Kelantan Malaysia. HUSM berurusan dengan lokasi, berhampiran dengan Mydinmall, Hypermarket, Pasaraya Nirvana, bank, Pizza Hut dan KFC.

Homestay dengan 2 tingkat 3 bilik tidur dan 3 bilik mandi. Kemudahan yang terletak di dalam bilik adalah sofa, meja makan, televisyen, dapur dengan peralatan memasak, peti sejuk, kipas, dan lain-lain.

Harga adalah RM 160 sehari dengan sekurang-kurangnya 1 dan maksimum 10 tetamu.

10. Nuruls Villa Homestay

Nuruls Villa Homestay terletak di Lot 3517, Lorong Masjid Padang Bongor, Jalan Pengkalan Chepa, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia. Homestay ini mempunyai 4 bilik tidur dengan 3 bilik mandi.

Kemudahan yang disediakan seperti:
• Yang utama bilik tidur / keluarga: 1 katil raja dan satu katil tempa single, almari pakaian, pendingin hawa, kipas, dan bilik mandi dengan pemanas air.
• Bilik kedua / Standard: 1 katil bujang 3 peringkat, almari pakaian, penghawa dingin dan kipas.
• Bilik ketiga / standard: 1 katil queen, almari, meja dan kipas.
• Bilik keempat / tambahan: 1 katil queen, penghawa dingin dan kipas.
• Bilik air 3 keping: 2 bilik mandi mempunyai pemanas air dan sabun disediakan.
• Kemudahan-kemudahan lain: sofa, meja makan, TV, dapur, peralatan memasak, peralatan makan, microwave, pembakar roti, peti sejuk dan mesin basuh.

Harga sewa sehari adalah RM 280 hingga RM 100 deposit Tetamu boleh tinggal satu malam dan boleh memuatkan 10 tetamu. Hanya untuk Melayu.

11. Homestay Muazaifa dalam PCB

Homestay Muazaifa terletak di Lot 2079, Kg Che Deris, Dal Badang, Jalan Pantai Cahaya Bulan, 15350, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia, telefon + 6017-959-7440. Homestay ini mempunyai 3 bilik tidur, satu bilik terbuka, dan dua bilik mandi. Kemudahan yang disediakan seperti:

• Bilik tidur: katil bersaiz king, pendingin hawa, kipas, TV, bilik mandi
• Bilik tidur kedua: katil bersaiz queen, 1 katil single, penghawa dingin dan kipas.
• Bilik tidur ketiga: katil bersaiz queen, 1 katil single, penghawa dingin dan kipas
• Bilik Terbuka: 2 katil kelamin dan kipas
• Ruang tamu: TV kabel, sofa besar, dan tempat tidur bayi moden.
• Peralatan memasak dan mencuci
• Internet

Harga sewa sehari adalah RM 250, manakala setiap minggu iaitu RM 210. Para tetamu boleh tinggal sekurang-kurangnya 1 malam dengan maksimum 18 tetamu. Hanya untuk Melayu.

12. I.K Homestay

I.K Homestay terletak di Cawangan 4, Jalan Raja Perempuan Zainab 2, Kampung Pauh, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia, telefon + 6019-906-8930 ini. Homestay adalah dalam bentuk sebuah rumah dengan dua tingkat, setiap kawasan lantai ialah 2000 kp.

Setiap tingkat mempunyai 3 bilik tidur, 3 bilik mandi, 1 dapur dan ruang rehat. Kemudahan-kemudahan termasuk, pemanasan air, TV kabel, penyaman udara memasak dan peralatan makan, peti sejuk, seterika, peralatan tempat tidur, dan lain-lain.

Harga sewa sehari adalah RM 400 hingga RM 200 deposit Tetamu boleh tinggal sekurang-kurangnya 1 malam dengan maksimum 20 tetamu. Hanya dikhaskan untuk Melayu.

13. Pesona Homestay Bandar Bharu Center Kota

Pusat Bandar Pesona Homestay Kota Bharu terletak di 5476-B Jalan Che Hussin, 15200, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia, telefon + 6013-920-2778.

Homestay ini menawarkan 3 bilik tidur dengan katil queen. Kemudahan yang disediakan ialah penyaman udara, peralatan memasak dan mesin basuh. Harga sewa adalah RM 220 setiap hari dengan sekurang-kurangnya 1 dan maksimum 20 tetamu.

14. Aiman Hafiz Homestay

Aiman Hafiz Homestay terletak di Pt ini. Pada 2563, Taman Eden SBJ, Jalan Panchor Kemumin, 16100, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia, telefon + 6011-149-83774. Lokasi yang strategik, yang terletak berhampiran dengan hospital, lapangan terbang, universiti, membeli-belah, makan, dan pantai.

Terdapat 2 bilik tidur dengan 1 bilik tidur udara sejuk dan menyediakan kipas angin. Terdapat dua bilik air dengan 1 bilik mandi yang mempunyai pemanas.

kemudahan rumah termasuk: peti sejuk, televisyen kabel, seterika, ketuhar gelombang mikro, periuk nasi, mesin basuh, meja makan, peralatan dapur / memasak, dan lain-lain. Harga sewa sehari adalah RM 140 dengan penginapan minimum 1 malam dan menampung sehingga 10 tetamu.

15. KBez Homestay

KBez Homestay terletak di Plaza Intan Apartment, Jalan Che Su, 15100, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia. Terdapat dua bilik tidur dengan penghawa dingin dan 2 bilik mandi (1 bilik mandi di ruang tamu).

Kemudahan lain termasuk peti sejuk, televisyen, ruang makan, dapur, kolam kanak-kanak dan orang dewasa, permainan kanak-kanak, balkoni, dan tempat-tempat makan berhampiran dengan homestay.

Harga sewa semalam RM 250 hingga RM 100 deposit boleh memuatkan maksimum 10 tetamu. Hanya untuk Melayu.

16. Pearl Hartanah

Mutiara Hartanah yang terletak di No. PT718, Jalan Wakaf Stan, Kubang Kerian, 16150, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia. Terdapat bilik tidur utama dan bilik tidur kedua dengan ruang tamu, bilik tv, dan dapur.

Kemudahan-kemudahan lain seperti kipas, penghawa dingin, almari pakaian, peralatan dapur / ruang makan, seterika, peti sejuk, mesin basuh, televisyen, sofa, dan lain-lain. Harga sewa sehari adalah RM 250 dan boleh memuatkan tujuh para tetamu.

Tags : Homestay di kota bharu kelantan 2018 2015 bawah rm100 2014 murah senarai bandar pcb banglo harga wan kubang kerian pelangi mall jalan bayam telipot tengah panji wakaf che yeh terbaik best 4 6 bilik apartment budget selesa cari pengalaman sewa alamat hotel dan chalet teratai pusat pesona d kb min desaku swimming pool

Leave a reply "16 Senarai Homestay di Kota Bharu Banglo PCB Bandar Kelantan Harga Murah Bawah RM100 2018"

Author: