17 Senarai Homestay di Johor Bahru Berdekatan Legoland Kempas Skudai Larkin Nusajaya Harga Murah 2018

Senarai Homestay di Johor Bahru Berdekatan Legoland Budget Murah Terbaik 2018

Atau Tanjung Puteri Johor Bahru adalah ibu kota Johor, Malaysia. Pekan ini mempunyai pelbagai pilihan penginapan, salah seorang daripada mereka adalah homestay a. Berikut adalah 17 inap desa di Johor Bahru:

1. Muslim MFJB Bungalow Homestay

Muslim MFJB Bungalow Homestay terletak di 16, Jalan Delima 5/12, Taman Delima 2, 81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia. Homestay ini mempunyai 4 bilik tidur, 2 ruang tamu, dan 3 bilik mandi. Tempat letak kereta yang disediakan juga agak luas. Butir-butir setiap bilik adalah:

a. Bilik utama (2-3 orang dewasa): katil bersaiz king, selimut, almari pakaian, penghawa dingin dan kipas.
b. Bilik 2 (2 orang dewasa): Katil queen, selimut, dan peminat.
c. Bilik 3 (2 orang dewasa): Katil queen, selimut, dan peminat.
d. Bilik 4 (2 orang dewasa): tempa katil queen, selimut, dan peminat.
e. Ruang tamu: kabel tv, sofa dan kipas.
f. Ruang makan: meja makan dan kerusi.

Kemudahan-kemudahan lain yang disediakan ialah peti sejuk, mesin basuh, periuk nasi, pemanas air, dapur, dan lain-lain. Harga sewa sehari ialah RM 180 manakala jika tinggal seminggu RM 150 setiap malam. Homestay boleh memuatkan 12 tetamu.

2. Bliss Homestay @ Bukit Indah, Johor

Bliss Homestay terletak di 45, Jalan Indah 19/3, Taman Bukit Indah, 81200, Johor Bahru, Johor, Malaysia. Kedudukannya berhampiran dengan Jusco Bukit Indah, Tesco, Giant, dan Yong Seng Gift Shop.

Homestay terdiri daripada 4 bilik tidur dilengkapi dengan bilik mandi. Kemudahan-kemudahan lain yang disediakan ialah penyaman udara, kipas, katil bersaiz queen, dapur bersama-sama dengan pinggan mangkuk dan kutleri serta ruang makan.

Harga sewa sehari adalah RM 350. homestay ini boleh memuatkan 10 tetamu dan hanya menerima orang Cina semata-mata.

3. Parlimen Bukit Indah Homestay JB

DPR Homestay JB Bukit Indah terletak di Johor Bahru, Johor, Malaysia. jenis bilik yang disediakan termasuk:

a. Bilik 1, 2, 3: 2 katil single, bilik mandi berkongsi, almari pakaian, cermin, penyaman udara dan lain-lain. Harga sewa adalah per bilik, semalam RM 250 untuk dua orang.

b. 4 bilik: 3 katil single, bilik mandi yang berasingan di dalam bilik, almari pakaian, cermin, penyaman udara dan lain-lain. Harga sewa adalah RM 630 satu malam untuk tiga orang.

4. Cosy Apartment in Bukit Indah Johor

Cosy Apartment terletak di The Sky Executive Suite Apartment, berhampiran TESCO Bukit Indah. Homestay ini mempunyai 3 bilik tidur dilengkapi dengan perabot. Semua bilik dilengkapi dengan penghawa dingin dan bilik mandi.

Tingkat atas mempunyai pemandangan panorama Bukit Indah. Bukan sahaja kemudahan seperti di rumah, tetapi ada juga yang kemudahan kondominium penuh seperti kolam renang, gelanggang tenis, BBQ, dan gimnasium.

Peraturan-peraturan bagi tetamu homestay adalah: tidak merokok, tidak haiwan peliharaan, tidak mengundang orang yang tidak dikenali tanpa kebenaran, dan boleh menggunakan dapur tetapi ia perlu dibersihkan selepas itu.

harga sewa satu malam untuk bilik tidur 3 iaitu RM 450, yang boleh menampung sehingga 6 tetamu.

5. Rozibel Homestay

Rozibel Homestay terletak di No. 15, Jalan Indah 5/22, Bukit Indah, Bukit Indah, 79.100, Johor Bahru, Malaysia. homestay Rozibel menawarkan homestay dengan dapur berkongsi, bilik mandi berkongsi dan penyaman udara.

Terdapat juga sebuah tv satelit, ruang makan, sofa, peti sejuk, microwave, kabinet, ruang istirahat dan tempat letak kenderaan percuma. Bilik tidur yang disediakan terdiri daripada 3 bilik tidur.

Dua bilik tidur mempunyai katil untuk dua orang setiap satu, manakala baki satu bilik boleh menampung satu orang. Harga sewa adalah RM 300 setiap malam.

6. Comfort Holiday Home @ Bukit Indah

Comfort Holiday Home @ Bukit Indah terletak di 30 Jalan Indah 29/11, Taman Bukit Indah, 81200, Johor Bahru, Malaysia. Homestay ini mempunyai 3 bilik tidur yang boleh memuatkan sehingga 8 orang. Kemudahan yang disediakan seperti:

a. Dapur: meja makan, peralatan pembersihan, dandang air elektrik, mesin basuh, peti sejuk.
b. Bilik air: selipar, pancuran, kertas tandas, bilik mandi tambahan, bilik mandi tetamu
c. Bilik keluarga: ruang makan, sofa, ruang duduk, meja
d. Bilik tidur: kipas, seterika, dressers, dan jalan masuk swasta.
e. Luar: teres dan halaman dalam.
f. Kemudahan lain: tempat letak kereta, wifi

Harga sewa adalah RM 280 setiap malam.

7. Home2u Holidayhome Bukit Indah 22

Home2u Holidayhome terletak di 22, Jalan Indah, 10/9, Bukit Indah, 81200, Johor Bahru, Malaysia. Kedudukannya di Bukit Indah adalah tempat yang sesuai untuk memulakan lawatan anda yang berminat untuk membeli-belah atau mencuba makanan dari budaya yang berbeza.

Homestay ini mempunyai 4 bilik tidur yang boleh memuatkan 12 orang dewasa. Kemudahan yang terdapat ialah:

a. Dapur: meja makan, peralatan memasak, mesin basuh, peti sejuk, dan lain-lain
b. Bilik mandi: mandi, tandas, bilik mandi berkongsi
c. Bilik tidur: almari pakaian, dan tempat tidur penuh
d. Bilik keluarga: ruang makan, sofa, meja.
e. Kemudahan lain: tempat letak kereta, wifi, tv

Harga sewa adalah RM 450 setiap malam.

8. Tenang, Cozy Green 2-Storey @ Legoland

Homestay terletak di 15, Jalan 5/5 makanan ternakan, Nusa Jaya, 79.100, Johor Bahru, Malaysia. Ia terletak 3.1 km dari TGV Bukit Indah. Homestay ini mempunyai 4 bilik tidur yang boleh memuatkan 8 orang dewasa. Kemudahan yang terdapat ialah:

a. Bilik air: kertas tandas, tuala, tandas, tab mandi, pancuran dan pengering rambut.
b. Bilik tidur: katil penuh dan almari pakaian.
c. Dapur: meja makan, mesin basuh, peti sejuk dan air dandang.
d. Bilik keluarga: ruang makan dan ruang duduk
e. Kemudahan lain: TV skrin rata dan balkoni di luar rumah.

Harga sewa adalah RM 388 semalam.

9. Lovely House di Nusajaya

Lovely House terletak di No 12, Jalan Idaman 8/3, Presint 8, Nusajaya, 79.100 Johor Bahru, Malaysia. Homestay ini mempunyai 4 bilik tidur yang boleh memuatkan 8 orang.

Satu bilik tidur dilengkapi dengan katil bersaiz king, manakala yang lain 3 bilik tidur dilengkapi dengan katil bersaiz queen. Kemudahan yang disediakan seperti:

a. Bilik tidur: kalis bunyi, kipas, seterika, permaidani dan pakaian rak.
b. Dapur: kerusi, meja makan, pencuci, dapur memasak, mesin basuh, ketuhar gelombang mikro dan peti sejuk.
c. Bilik air: tuala, pancuran, tisu tandas, bilik mandi / pancuran, dan tandas.
d. Kemudahan lain: tempat letak kereta, wifi, dan sebuah restoran.

Harga sewa adalah RM 330 setiap malam.

10. Behappyhomestay JB @ 75 Park Scenic

JB Behappyhomestay terletak di 75, Jalan Indah 24/9, Taman Bukit Indah, 79.100, Malaysia. homestay ini mempunyai 5 bilik tidur dengan lebih lanjut:

a. Bilik 1: 1 katil penuh
b. Bilik tidur 2: 2 katil berkembar dan 1 penuh
c. Bilik Tidur 3: 3 katil kembar
d. 4 bilik tidur: 3 katil kembar
e. 5 Bilik tidur: 4 katil kembar

Di ruang keluarga juga mempunyai katil sofa yang boleh digunakan untuk berehat. Kemudahan lain yang disediakan termasuk dapur yang lengkap dengan pinggan mangkuk, bilik mandi, halaman luaran dalam bentuk balkoni, teres dan BBQ. Harga sewa adalah RM 550 setiap malam.

11. 206 Sweethome

206 Sweethome terletak di 206, Jalan Perling Persisiran 1, Taman Perling, 81200, Johor Bahru, 81200, Johor Bahru, Malaysia. Homestay ini mempunyai bilik tidur double dilengkapi dengan bilik mandi.

Tempat tidur disediakan dalam bentuk dua katil berkembar dan tiga katil queen. homestay ini boleh memuatkan sehingga 8 orang dewasa.

kemudahan yang disediakan lain seperti dapur yang lengkap dengan pinggan mangkuk, bilik keluarga dengan sofa, TV, WiFi percuma, permainan papan, penghawa dingin, kipas, seterika, taman dan lain-lain. Harga sewa adalah RM 450 setiap malam.

12. Aurora Homestay

Aurora Homestay terletak di 10 Jalan Aman Aman Taman Larkin Larkin 5, 80 350, Johor Bahru, Malaysia, telefon + 6012-701-8538 atau + 60.111-0.635.065. Homestay 4 bilik tidur, yang terdiri daripada:

a. Bilik Tidur 1: 7 katil kembar
b. Bilik tidur 2: 2 katil berkembar dan dua ratu
c. Bilik Tdiur 3: 3 katil kembar
d. Bilik Tidur 4: 2 katil berkembar dan queen

Kemudahan lain yang disediakan adalah tab mandi / pancuran, dapur dengan peralatan memasak, peti sejuk, mesin basuh, ruang tamu, dan TV kabel dan pemain dvd. Dalam seksyen luar terdapat balkoni, teres, kawasan BBQ, dan ruang makan di luar. Harga sewa adalah RM 700 setiap malam.

13. Sky Homestay @ Bukit Indah

Sky Homestay @ Bukit Indah terletak di No 28 Jalan Indah 12/10, Taman Bukit Indah, 81200, Johor Bahru, Malaysia. Kedudukannya bersebelahan dengan TGV Bukit Indah, kira-kira 0.9 kilometer.

Homestay ini mempunyai bilik double dilengkapi dengan satu katil penuh. Terdapat udara kemudahan dingin, dapur, mesin basuh, peti sejuk, ruang tamu, sofa, tv, pemain dvd, WiFi percuma dan tempat letak kenderaan percuma. Harga sewa adalah RM 600 setiap malam.

14. INFA Homestay @ Seroja Apartment, Johor Bahru

INFA Homestay terletak di Blok A03-03, The Twin Residence @ Seroja Apartment Tampoi, 81200, Johor Bahru, Malaysia. Homestay ini mempunyai 3 bilik tidur yang boleh memuatkan tujuh orang dewasa.

Selain bilik tidur, terdapat juga, dapur, dan bilik keluarga bilik mandi. Kemudahan yang disediakan seperti peralatan memasak, mesin basuh, peti sejuk, sofa, rak pakaian, dan lain-lain.

Para tetamu boleh melakukan pelbagai aktiviti di sekitar homestay kerana homestay menyediakan pelbagai kemudahan yang cukup lengkap. Kemudahan di luar rumah seperti kolam renang luar, balkoni, pool, taman permainan, dan kecergasan. Harga sewa adalah RM 299 semalam.

15. Twin Residence

The Twin Residence terletak di A-05-10, The Twin Residence, Jalan Seroja 39, 81200, Johor Bahru, Malaysia. Homestay ini mempunyai bilik double deluxe yang boleh memuatkan 6 orang dewasa.

Terdapat juga, dapur, dan bilik keluarga bilik mandi. Kemudahan lain seperti televisyen, meja, peralatan memasak, peti sejuk, tv kabel dan internet percuma.

Para tetamu juga boleh menggunakan kemudahan seperti kolam renang dalam renang, taman permainan, dan kecergasan. Harga sewa semalam RM 250. homestay ini boleh memuatkan 6 orang dewasa.

16. Aisyah Homestay Johor Bahru

Aisha Homestay Johor Bahru terletak di No. 17, Jalan Kampung Melayu Majidee Askar, 81100, Johor Bahru, Malaysia. Homestay ini menyediakan suite bilik keluarga dengan tiga katil berkembar dan satu katil penuh.

Kemudahan yang disediakan termasuk tempat letak kereta, dapur, meja makan, bilik mandi, sofa dan lain-lain. Harga sewa semalam RM 250. homestay ini boleh memuatkan maksimum 5 orang dewasa.

17. Haistar Homestay PHM2

Haistar Homestay PHM2 terletak di 14 Jalan Hijau Muda 6, Taman Pelangi, 80400, Johor Bahru, Malaysia. Homestay mempunyai 9 bilik tetamu, dengan lebih lanjut:

a. Bilik double 1 katil penuh, penyaman udara, WiFi, harga RM 60
b. Bilik double dengan bilik mandi peribadi: 2 katil berkembar, penyaman udara, WiFi, harga RM 70
c. Bilik double dengan bilik mandi peribadi: 1 katil penuh, pendingin hawa, wifi, harga RM 80
d. Bilik Kuadrupel dengan bilik mandi peribadi: 2 katil penuh, pendingin hawa, wifi, harga RM 130
e. Bilik Single dengan bilik mandi berkongsi: 1 katil kembar, penyaman udara, WiFi, harga RM 55
f. Bilik Single dengan Bilik mandi berkongsi: 1 katil kembar, penyaman udara, WiFi, harga RM 65

Kemudahan lain seperti televisyen, pemain dvd, dan tempat letak kereta. Homestay juga menyediakan perkhidmatan kereta sewa.

Tags : Homestay di johor bahru 2018 2015 berdekatan legoland murah senarai larkin nusajaya kempas skudai apartment senarai cari rumah banglo harga tampoi taman daya perling suria bandar baru uda kg melayu majidee muslim banglo bungalow terbaik budget best 5 bilik ada kolam renang mencari harga malaysia hotel city square jb sentral adam +6018-7751456 danga bay with swimming pool

Leave a reply "17 Senarai Homestay di Johor Bahru Berdekatan Legoland Kempas Skudai Larkin Nusajaya Harga Murah 2018"

Author: