16 Budget Harga Homestay di Ipoh Manjoi Meru Jelapang Bandar Perak Tambun Garden Tengah Sewa Murah

Homestay di Ipoh Perak Senarai Alamat Harga Sewa Murah Terbaik Malaysia

Mengembara ke Ipoh adalah ibu kota Negeri Perak, Malaysia, sudah tentu memerlukan penginapan yang bukan sahaja murah tetapi juga mudah. Semak ulasan homestay di Ipoh Malaysia berikut:

1. City Homestay

City homestay di keempat Hala Mesyuarat Baru 26 Taman Taufik, Off Jalan Raja Dr. Nazrin Shah (Off Jalan Gopeng), 31 350 Ipoh, Malaysia, telefon + 6019-579-3131.

Kemudahan yang disediakan dalam bentuk WiFi percuma, perkhidmatan bilik, dapur kecil, tempat letak kereta percuma, restoran, dan lain-lain. Homestay terdiri daripada 3 rumah dengan 15 bilik, setiap rumah mempunyai 5 bilik tidur dan 4 bilik air.

Harga sewa untuk malam iaitu:
a. RM 250: 2 bilik
b. RM 350: 3 bilik
c. RM 450: 4 bilik
d. RM 550: 5 bilik

2. Hillcity Guesthouse

Hillcity Guesthouse terletak di No. Cameron Block 203 Hillcity Condominium Jalan Raja Dr. Nazrin Shah Ipoh, Daerah Kinta, Perak, Malaysia, telefon + 6016-521-3078. Ia mempunyai 4 bilik tidur dan 2 bilik mandi.

kemudahan yang disediakan ialah penyaman udara, balkoni, buku, kolam, pemain dvd, televisyen, ketuhar gelombang mikro, peti sejuk, tv kabel, wifi, taman permainan, dan lain-lain.

Harga sewa semalam RM 338. homestay ini boleh memuatkan 10 tetamu.

3. Syabas Homes

Homes terletak Syabas No. 77, Jalan Koperasi 17, gabungan Taman Koperasi, Ipoh, Perak, Malaysia, telefon + 6019-465-1234. Homestay yang memegang sehingga 10 orang, mempunyai kemudahan yang:

a. Tiga bilik tidur dan dua bilik air di tingkat pertama
b. Masterbedroom dilengkapi dengan katil kelamin, kipas dan penyaman udara.
c. Bilik tidur kedua dilengkapi dengan dua katil single, dua tilam tambahan, empat tilam, empat bantal, kipas, cermin, dan penyaman udara.
d. Dua bilik mandi di tingkat pertama dengan pemanas air.
e. Satu bilik mandi di tingkat bawah.
f. Tingkat bawah mempunyai ruang tamu dengan TV kabel dan pemain DVD.
f. Tingkat bawah mempunyai ruang makan yang luas.
g. Kemudahan-kemudahan lain seperti peti sejuk, periuk nasi, pembakar roti, mesin basuh, peralatan makan, dan lain-lain.

Harga sewa semalam RM 278 atau RM 250 sewa seminggu.

4. Budget Homestay Station 18

Budget Homestay Station 18 terletak di No. 24, Jalan Pengkalan Utama 12, Taman Pengkalan Utama, Pengkalan, 31650, Ipoh, Perak, Malaysia, telefon + 6016-568-8123. Terdapat empat bilik tidur dilengkapi dengan penghawa dingin dan pemanas air dalam setiap bilik.

Kemudahan lain adalah televisyen, pemain dvd, seterika, mesin basuh, dan lain-lain. Lokasi yang strategik, berdekatan dengan Aeon Shopping Center Station 18, Hypermarket Tesco Station 18, Pasarbina Station 18, dan Bandar Ipoh.

Harga sewa adalah RM 250 semalam Minimum penginapan 1 malam dan boleh memuatkan 10 tetamu.

5. Jeffrey Homestay Ipoh A @ Lost World of Tambun

Jeffrey Homestay Ipoh A @ Lost World of Tambun yang terletak di 1-8 Alpine Village Apartment, Sunway City Ipoh, 31150, telefon + 6012-454-9605. Homestay terletak di tingkat pertama (blok A) yang dilengkapi dengan lif.

Terdapat 3 bilik tidur dilengkapi dengan dua katil queen, dua katil single, dan 3 almari pakaian. Semua bilik dilengkapi dengan penghawa dingin.

Kemudahan lain yang disediakan termasuk kipas, 2 bilik mandi, dapur gas, peralatan makan, besi, periuk nasi, ketuhar, peti sejuk, tv, basikal, dan pemain video.

Selain kemudahan yang terdapat di dalam bilik juga kolam renang, gimnasium, dan taman permainan untuk kanak-kanak. Harga sewa semalam RM 250 dan sewa RM setiap minggu 230. Minimum penginapan 1 malam dan kapasiti maksimum 10 tetamu.

6. Jeffrey Homestay Ipoh B @ Lost World of Tambun

Jeffrey Homestay Ipoh B @ Lost World of Tambun yang terletak di No. A 3-28, Alpine Village Apartment, Sunway City Ipoh, 31150, Ipoh, Perak, Malaysia, telefon + 6012-454-9605. Homestay terletak di tingkat 3 (Blok A) adalah dilengkapi dengan lif.

Terdapat 3 bilik tidur dengan 3 AC dan dua bilik air dengan dua pemanas. Di bilik tidur utama dan bilik kedua ada 1 katil queen. Manakala bilik ketiga mempunyai dua katil single.

Kemudahan-kemudahan lain yang disediakan ialah almari pakaian, kipas, dapur, ketuhar, bar mini, televisyen, pemain video, dan lain-lain. Tetamu juga boleh menikmati kolam renang dan taman permainan disediakan.

Harga sewa semalam RM 250 dan harga sewa setiap minggu ialah RM 230. Penginapan minimum 1 malam dan kapasiti maksimum 10 tetamu.

7. Mountain View Vacation Home

Mountain View Vacation Home terletak di Persiaran Wira Jayn 23 East, Mountain View Park, 31 350, Ipoh, Perak, Malaysia. Lokasi yang strategik kerana ia berdekatan dengan Maybank, Old Town Kopitiam, pasar mini, dan lain-lain.

Kemudahan dan bilik yang tersedia:

a. 4 bilik tidur dengan penyaman udara: Room 1 dengan 1 katil queen, Bilik 2 dengan 1 katil king, tv, set dvd, dan bilik mandi, Bilik 3 dengan 2 katil dan bilik mandi, bilik 4 dengan katil bersaiz queen dan bilik mandi bilik.

b. dewan keluarga
c. televisyen 42 inci dengan pemain DVD
d. bekalan dapur dan memasak
e. Ruang makan
f. Kemudahan lain: udara, pemanasan air, akses internet.

Harga sewa adalah RM 430 semalam, manakala harga sewa setiap minggu ialah RM 380. Kapasiti homestay adalah 8 tetamu.

8. Jeffrey C @ Ipoh Stadium Homestay Ipoh

Jeffrey C @ Stadium Homestay Ipoh terletak di Ipoh No. 9, Persiaran 8, Arena Kepayang Putra, 31400, Ipoh, Perak, Malaysia, telefon + 6012-454-9605 ini. Terdapat tiga buah rumah, bertempat di ruangan bawah tanah.

Kemudahan yang terletak di tingkat bawah sebuah dewan besar, 1 bilik tidur dengan 1 katil queen, pendingin hawa, kipas siling, bilik mandi peribadi, dan dapur.

Kemudahan lain termasuk gas dapur masak, peti sejuk, ketuhar gelombang mikro, televisyen, pemain video, mesin basuh, peralatan makan, dan lain-lain.
Harga sewa semalam RM 120 manakala harga sewa setiap minggu adalah RM 100. Kapasiti homestay adalah 8 tetamu.

9. Pasir Puteh Vacation Home

Pasir Puteh Vacation Home terletak di Evergreen Road, Taman Bunga Raya, 31650, Ipoh, Perak, Malaysia. Homestay ini mempunyai lokasi yang berhampiran dengan Maybank, Old Town Kopitiam, Aeon Jusco Pengkalan, dan lain-lain. Terdapat lima bilik tidur berhawa dingin, yang terdiri daripada:

a. 1 bilik dengan 2 katil bujang
b. bilik 2 dengan satu katil king dan satu katil single
c. 3 bilik dengan katil bersaiz queen
d. bilik 4 dengan satu katil queen dan 1 katil bujang
e. bilik 5 dengan 2 katil single

Kemudahan lain ialah: ruang tamu, tv dan dvd player, dapur, peti sejuk, air dandang, alat memasak, seterika, mesin basuh, bilik tidur, pemanas air, dan lain-lain. Harga sewa sehari ialah RM 430 manakala harga sewa setiap minggu ialah RM 330. Kapasiti maksimum adalah 16 orang homestay para tetamu.

10. KK Road Vacation Home

KK Road Vacation Home terletak di Persiaran Gurap, Off Jalan Kuala Kangsar, 30010, Ipoh, Perak, Malaysia. kemudahan bilik yang ada, iaitu:

a. 1 bilik dengan katil bersaiz king dan 2 katil bujang
b. 2 bilik dengan katil bersaiz queen
c. 3 bilik dengan katil bersaiz queen
d. bilik 4 dengan katil queen

Kemudahan termasuk penyaman udara, kipas, bilik keluarga, tv dan pemain dvd, dapur, peti sejuk, ruang makan, peralatan memasak, besi, bilik mandi, dan lain-lain.

Harga sewa semalam RM 400 manakala harga sewa seminggu Homestay RM 300. Ia boleh memuatkan sehingga 10 tetamu.

11. Vacation Home @ Medan Istana Kinta River Front

Vacation Home @ Medan Istana Kinta River Front terletak di Lorong Istana, Medan Istana, Ipoh, Perak, Malaysia. Terdapat 10 bilik dilengkapi dengan bilik mandi.

Semua bilik dilengkapi dengan penghawa dingin. Kemudahan lain yang disediakan termasuklah televisyen, pemanas air, internet, peralatan memasak, dan lain-lain.

Harga sewa sehari adalah RM 600 dengan deposit sebanyak RM 200. homestay ini boleh memuatkan sehingga 20 tetamu.

12. rumah Syabas Ipoh @ Silibin

Syabas Homes Silibin terletak di 1-1A, Block B, Persiaran Jelapang 6 A, Taman Silibin, 30020 Ipoh, Perak, Malaysia. Homestay adalah terdiri daripada dua bilik di Lanti pertama yang boleh menampung 8 tetamu.

Dalam bilik ada dua katil dengan kabel tv, kipas, meja dan kerusi. Kemudahan-kemudahan lain seperti bilik mandi dan tandas, seterika dan peti sejuk.
Harga sewa sehari adalah RM 148, manakala harga sewa setiap minggu RM 130 Homestay tetamu menerima hanya Melayu sahaja.

13. The Residence Feng Shui Tema Homestay

The Residence Feng Shui Tema Homestay terletak berhampiran dengan KFC, Pizza Hut, McDonalds, bank-bank, Stesen Petronas, Lost World of Tambun, Sunway City, dan lain-lain.

Terdiri daripada 4 bilik tidur dengan 3 katil queen dan dua katil bujang. Kemudahan lain seperti sofa, tv, dvd player, pemanas air, peti sejuk, microwave, pembakar roti, besi, dan lain-lain.

Harga sewa sehari ialah RM 500 manakala harga sewa setiap minggu ialah RM 350. homestay ini boleh memuatkan 8 tetamu.

14. Enam puluh Courtyard Homestay – Jenis A

Enam puluh Courtyard Homestay -Jenis adalah di Lorong Tawas 5, 30010 Ipoh, Perak, Malaysia, telefon + 6019-320-1577. Terdiri daripada 7 bilik tidur, 4 bilik mandi, 2 ruang tamu, satu ruang makan, dua dapur, dan halaman kedua.

Semua bilik dilengkapi dengan tilam mempunyai hotel dan penyaman udara 2 bintang. Kemudahan lain yang disediakan dalam bentuk sofa, meja makan, TV, peralatan memasak, microwave, peti sejuk, mesin basuh, dan lain-lain.

Harga sewa adalah RM 429 semalam, manakala harga sewa setiap minggu ialah RM 380. homestay ini boleh memuatkan maksimum 17 tetamu.

15. Enam puluh Courtyard Homestay – 8 bilik deluxe

Enam puluh Courtyard Homestay di Lorong Tawas 5, 30010 Ipoh, Perak, Malaysia, telefon + 6019-320-1577. Yang terdiri daripada 8 bilik tidur dengan 3 katil double dan 10 katil bujang.

Terdapat juga 4 bilik mandi, 2 ruang tamu, 1 ruang makan, 1 dapur dan 2 halaman dalam. Kemudahan lain yang disediakan adalah sofa, meja makan, TV, penghawa dingin, peralatan memasak, microwave, peti sejuk, mesin basuh, pemanas air, dan lain-lain.

Harga sewa adalah RM 479 satu malam satu minggu manakala pajakan ialah RM 398. homestay ini boleh memuatkan sehingga 20 tetamu.

16. King Park Homestay

King Park Homestay terletak di No. 49, Jalan Tawas Mewah 8, Taman Tawas Mewah, 30100, Ipoh, Perak, Malaysia, telefon + 6012-459-4334. Terletak berhampiran dengan restoran, padang golf, pasar raya besar, Lost World of Tambun, dan lain-lain.

Terdapat 4 bilik tidur dengan 3 bilik mandi. Bilik tidur utama dilengkapi dengan katil bersaiz queen, kipas angin, dan bilik mandi. Dua bilik tidur dilengkapi dengan katil queen, dan bilik mandi. Sementara itu, 1 bilik tidur dilengkapi dengan katil single dan bilik mandi.

Kemudahan lain termasuk ruang tamu, ruang makan, sofa, televisyen, cerek air, peti sejuk, seterika, dan lain-lain. Harga sewa adalah RM 180 setiap malam, manakala harga sewa setiap minggu ialah RM 125. homestay ini boleh memuatkan sehingga 14 tetamu.

Tags : Homestay di ipoh perak tambun garden tengah senarai murah manjoi meru jelapang bandar taman cempaka gunung rapat silibin 4 5 bilik banglo budget terbaik bajet muslim ada kolam renang cari harga alamat apartment mencari sewa adik lost world of malaysia taman perpaduan chalet selama taiping lumut tapah kg raya impian seri botani bandaraya baru putra r7b nur damai

Leave a reply "16 Budget Harga Homestay di Ipoh Manjoi Meru Jelapang Bandar Perak Tambun Garden Tengah Sewa Murah"

Author: